Què estàs buscant?

dimecres, 25 de maig del 2011

Dia de l'Orgull Friki: les meves consoles

Avui se celebra el Dia de l'Orgull Friki, un esdeveniment cada cop més conegut i estès, que ens fa reflexionar sobre fins a quin punt som frikis. En el meu cas, i tinc previst parlar-ne en els meus altres blocs principals, trobo que no sóc especialista en res, però m'enorgulleixo de tenir tendències frikis i és per això que vull compartir amb vosaltres fotografies de les meves consoles i de la seva distribució per casa meva, a més d'algunes dades estadístiques d'interès (almenys per a mi). 


Comencem amb les consoles que tinc col·locades al voltant de la LED de 32 polzades Sony Bravia. Podem veure, d'esquerra a dreta i de dalt a baix, la Xbox 360, la Wii, la Playstation 2, la Xbox i la Saturn. De totes aquestes, la meva adquisició més recent és la Xbox, versió Crystal, que vaig comprar no fa gaire, quan ja tenia la Xbox 360 des de feia anys. M'agrada jugar als jocs amb la seva consola original, renego dels emuladors perquè no em proporcionen les mateixes sensacions, i acostumo a adquirir (o adoptar) sistemes anteriors als que estan al mercat sense cap mena de complex.


Davant del moble hi tinc la tauleta on se suposa que hauria de sopar mentre miro la tele, però com que sempre estic mirant coses a l'ordinador és allà on faig els meus àpats. El cas és que hi tinc posada la Mega Drive, la meva primera consola de sobretaula, amb el Mega-CD (aquest últim comprat el 2007) amb la intenció de jugar-hi quan m'agafi el rampell, i encara que no hi jugo gaire sé que tenint-la aquí augmenten les possibilitats que ho acabi fent. 


Sota la taula (per cert, és de l'Ikea i es diu Ramvik) hi ha un espai buit on hi tinc col·locada la Neo Geo, la meva adquisició més friki i irresponsable, i l'MSX (model SVI-738 X'Press, el conegut com a "MSX 1.5"), la meva primera plataforma de videojocs. 


A mà dreta de la zona que hem vist abans hi ha aquest petit moble amb 7 consoles més i un televisor ITT Nokia de 14 polzades que m'acompanya des que tenia 9 anys i que és on em veig obligat a endollar totes aquestes consoles que a la LED no ofereixen bon senyal. És el que jo anomeno "el meu racó retro".

Són, per ordre de dalt a baix i d'esquerra a dreta, la Dreamcast (comprada el 2006, 5 anys després que Sega l'abandonés), la Gamecube (comprada després de la Wii, per allò que deia abans), la Nintendo 64 (regal retro dels meus amics pel meu 25è aniversari), la Master System II (donada per un amic que ja no la volia), la Super Nintendo (consola espina de la meva vida i que vaig poder tenir gràcies a la donació de l'Aran), la PSOne (donada pel meu cunyat, i un amic em va donar també la versió gran, que tinc desada en un armari) i la Nintendo (NES, donada pel mateix amic de la Master System II). 


Finalment les portàtils: la Gameboy (la meva primera portàtil i la meva primera consola si no comptem l'MSX), la Gameboy Color (l'última que he adquirit, aquest 2011), la Gameboy Advance SP Mario Edition (per desgràcia no retroil·luminada, i que em vaig comprar quan ja tenia la Nintendo DS) i la Nintendo DS Lite (regal dels meus pares i la meva germana pel meu 25è aniversari). 

En total són 18 plataformes, 19 si comptem el Mega-CD, i no pretenc tenir-ne gaires més, ni vint models de cadascuna com fan els més malalts i rics. Potser això em convertiria en un friki dels videojocs de debò, però no hi vull ni hi puc caure. De moment estic força content i només voldria completar la col·lecció amb la Game Gear (que vaig tenir però que vaig haver de tornar a vendre perquè li fallava l'àudio i la imatge també donava problemes) i el 32X, un altre accessori-consola de la Mega Drive. I bé, suposo que tard o d'hora caurà la Nintendo 3DS.

Acabo amb la classificació de les meves consoles per número de jocs:
  • Mega Drive: 41
  • Xbox 360: 38 (en cauran dos més pel sant)
  • Saturn: 30
  • Gameboy: 26
  • Master System II: 20
  • Wii: 17
  • Dreamcast: 14
  • Nintendo DS: 14
  • NES: 14
  • Nintendo 64: 13
  • Playstation 2: 12
  • Super Nintendo: 11
  • Gameboy Advance: 8
  • Mega-CD: 7
  • Gamecube: 7
  • Game Gear: 7 (em vaig revendre la consola, no els jocs)
  • Xbox: 6
  • Playstation: 6
  • Neo Geo: 2
  • Gameboy Color: 1
D'aquesta llista he de comentar que la Xbox 360 és la consola per a la qual he comprat més jocs en el menor període de temps, que em vaig comprant títols per a gairebé totes elles, malgrat que duc 15 mesos a l'atur i ara no ho puc fer, i que la Playstation 2 me la vaig comprar fa temps per ceguesa, per poder jugar als jocs als que jugava tothom, però no m'agrada gaire i estic intentant vendre els jocs que tinc que també estan disponibles per a la Xbox, i de fet ja me n'he comprat alguns en la seva versió per a la primera consola de Microsoft, tècnicament millors.

10 comentaris:

  1. Deunido! quina col.lecció! :D algunes fan envejota eh!! jeje!!

    ara, veig que no ets molt fan de les portàtils ;)

    ResponElimina
  2. Qui ho diu, que no? Llevat de la Game Gear tinc totes les que desitjo realment. El que passa és que la Gameboy Color i la Gameboy Advance reconec que des que me les vaig comprar no he remenat gaire en el seu catàleg i, de totes maneres, ara mateix no em puc posar a farcir-les de jocs, però tot arribarà.

    Si ho dius perquè n'hi ha més, ja ho sé, ja... però tampoc no tinc els calés per fer-me amb la Nomad, la Lynx, la Wonderswan o la Neo Geo Pocket, he he... I la PSP directament no m'interessa gens. :)

    ResponElimina
  3. si, ho deia precisament pq el catàleg no és gaire abultat ;)

    jo és que en soc molt de portàtils :P

    Pero com be dius tb me'n falten moltes XD
    la propera que em faria gràcia ( a part de diverses games de gameboy) seria la gamegear xd l'espina clavada ;)

    ResponElimina
  4. He fet una ràpida reflexió sobre el catàleg de cadascuna i home, de cadascuna de les meves portàtils vull títols que encara no tinc, però com que dues d'elles (les que tinc menys farcides) me les vaig comprar quan ja eren retro, el que faig és ser molt selecte. És diferent quan la consola és actual i compres coses que potser a sang freda no compraries. No sé si m'explico. Vull dir que la 360 va camí de ser la consola per a la qual tinc molts jocs però perquè també hi va haver un moment que em comprava gairebé qualsevol cosa.

    Veig que la Game Gear és una espina per a més d'un de nosaltres... :)

    ResponElimina
  5. "per a la qual tinc més jocs", volia dir. Cagon cony, cada cop escric pitjor...

    ResponElimina
  6. Jo no negaré que en portàtils tot sovint faig ús de cartutxos una mica immorals xD però em permeten tenir la vitrina immòbil jeje i alhora gaudir en la consola original.

    (Només en jocs que no disposen de savegames, en cas contrari prefereixo que sigui el joc qui desi la partida, òbviament)

    A banda de les famoses consoles opensource :P on només s'hi poden tenir emuladors XD i les game&watch!

    ResponElimina
  7. Aquí és on discrepem: jo també tinc un cartutx immoral (per a la DS), però ja no el faig servir. No m'agrada. Va ser un rampell i a sobre va ser el més car dels que hi havia, perquè també admetia jocs de la GBA que, al capdavall, no desen partides. Vaig seguir un mal consell. Però bé, és com tenir un emulador. No m'agraden els emuladors, i penso que els jocs són per a fer-los servir. Si fos ric potser tindria dues còpies de cada joc i una la tindria emmarcada o envitrinada, però no és el cas.

    Pel que fa a les consoles opensource, no m'atrauen precisament perquè són només d'emuladors... i com ja he dit... no em criden gens. No gaudeixo el mateix amb un joc emulat que amb l'autèntic i amb el comandament adequat a les mans.

    Ho respecto, però no ho comparteixo. Ah, i tinc una Game & Watch (Donkey Kong II), però no la considero consola. :P

    ResponElimina
  8. Aqui està el tema, que no soc ric xDD

    i per a gameboy i gameboy advance, tinc els meus cartutxets, posats sempre a la consola (a la gbmicro va perfecte ;)) i a la GB s'agraeix.

    Per a la DS, acostumo a comprar els jocs, pero no nego que al ser "actual" abans faci "tastets" ;)

    Tot i que em va a ratxes xD

    i les OpenSource, per a mi són bàsiques, a part de fanàtic dels videojocs també ho soc del software lliure i m'apassionen. i si bé estic d'acord en que està be jugar en el hard original, son molt còmodes per a viatges i sortides :P en un petit pack hores i hores de Mame xD i divx :D

    ResponElimina
  9. Tens una bona col·lecció de consoles, m'agrada especialment la Xbox Crystal i la Gameboy Advance SP Mario Edition, però la Neo Geo destaca amb llum pròpia ^^

    Lo de la Game Gear és una putada, a la majoria els falla l'àudio :(

    ResponElimina
  10. Gràcies, gràcies! Però ara ho desmitificaré una mica: la Crystal la vaig comprar de segona mà fa uns mesos al Cash Converters amb un comandament del mateix color i n'estic contenc perquè feia temps que em rondava pel cap la idea de comprar-me una Xbox.

    De l'Advance SP Mario Edition he de dir que per desgràcia no és retroil·luminada, i em fot, mentre que el model Tribal sí que ho és. La meva la vaig aconseguir comprant un pack que venia amb alguns jocs, la consola venia sense caixa ni res, però en revendre'm els jocs, que ja tenia, em va sortir per uns 20 euros, per tant està bé.

    I la Neo Geo sí que em va costar calés. Evidentment ja era de segona mà, la vaig comprar fa un parell d'anys, i és la consola de segona mà més cara que he comprat mai, però això és evident per a qualsevol que sàpiga quina consola és. També venia sense caixa, i sense cables, però per sort el transformador de la Master System és compatible i pel que fa a la connexió amb la tele faig servir un cable RGB que ja tenia per a la Mega Drive (tenen la mateixa connexió).

    Això de la GG és veritat, però em pensava que la podria arreglar fent servir un tutorial i no, no vaig poder. :(

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...