Què estàs buscant?

dijous, 30 d’octubre del 2014

Però d'això també hi ha videojocs? Les bessones Olsen

La Mary-Kate i l'Ashley Olsen, més conegudes com les bessones Olsen, són un dels exemples més coneguts (precisament perquè són bessones) d'intèrprets infantils que queden encasellats i a la vida adulta es dediquen a camps dels negocis que no tenen res a veure amb l'actuació, lluny de les càmeres llevat de les que en busquen els draps bruts, que en aquest cas també n'hi ha hagut algun.

Ara, malgrat que són extremament riques, passen més desapercebudes, però durant molts anys van estar de moda, tothom les coneixia i resulta que entre els molts productes d'entreteniment inspirats en la seva imatge tenim uns quants videojocs.


El primer va sortir a la venda el 1999, sembla que només per a les Gameboy Color dels Estats Units, amb el nom de The New Adventures of Mary-Kate & Ashley, un títol de trencaclosques i plataformes que ens hem de conformar amb veure en imatge estàtica perquè no n'existeix cap vídeo decent.


En aquest joc clarament orientat al públic més jove se'ns convida, com en més d'un dels que veurem, a resoldre misteris, en aquest cas amb l'ajuda del seu gos Clue ("pista"), de manera que cadascun dels personatges té unes habilitats que, combinades, ens permetran anar avançant. No va tenir del tot mala nota, curiosament.



Sí que tenim vídeo, però de molt baixa qualitat, del Mary-Kate & Ashley: Dance Party of the Century, per a PC, llançat també el 1999 i, com podeu veure, sense cap relació amb el gènere dels trencaclosques i indubtablement pensat per al públic femení.



Ja l'any 2000 sortia el Mary-Kate & Ashley: Get a Clue, que si em voleu creure és pràcticament clavat al primer, el que no tenia vídeo decent, de manera que ja ens podem fer una idea de com era. Evidentment, també pertany al catàleg de la Gameboy Color... estatunidenca.



Aquell mateix any la "saga" debutava a la Playstation, i ho feia amb un molt mediocre videojoc anomenat Mary-Kate & Ashley: Magical Mystery Mall, que sí que arribaria a Europa i estava format per minijocs ambientats en un centre comercial encantat.



I després tenim el Mary-Kate & Ashley: Pocket Planner, també de la Gameboy Color, també de 2000 i també exclusiu de Nord-Amèrica, que més que un joc era una mena d'agenda electrònica molt de nena amb algun minijoc, però principalment una agenda. Sembla una ximpleria, però a IGN va obtenir un 7 sobre 10. Déu n'hi do.



El primer títol multiplataformes de les bessones Olsen, però, va ser el Mary-Kate & Ashley: Winner's Circle, de curses de cavalls amb obstacles i opcions de personalització que a partir de 2001 van poder comprar els propietaris de la Playstation i/o la Gameboy Color. Naturalment l'opció que hem vist és la de la consola de Sony, però sembla que només aquesta va sortir tant als Estats Units com a Europa.



Ens podem imaginar, en veure les imatges del següent, el Mary-Kate & Ashley: Crush Course, de 2001 i per a Gameboy Color, Playstation (al vídeo) i PC, que la qualitat va tornar a baixar en aquesta mena de seqüela, almenys espiritual, del Magical Mystery Mall, però canviant el centre comercial per un institut.



Les bessones Olsen digitals van fer un salt generacional el 2002, amb l'aparició del Mary-Kate & Ashley: Sweet 16 - License to Drive, per a Gameboy Advance, Playstation 2 i Gamecube. Es tractava d'un seguit de minijocs al voltant dels exàmens de conduir, però aquest canvi de to no va ser prou com per aconseguir bones crítiques per a la nova proposta.



Aquest últim que hem vist, però, va deixar més bon regust. És el Mary-Kate & Ashley: Girls Night Out, exclusiu de la Gameboy Advance, i pertany al gènere del ball, que per les característiques de la portàtil empra el sistema de prémer els botons en els moments adequats. L'objectiu del joc, desbloquejar roba, passos de ball i cançons.

Tots aquests videojocs els va publicar Acclaim, companyia més que reconeguda que, curiosament, va ser demandada per les bessones perquè presumptament els devia 178.000 dòlars en concepte de royalties no pagats, a més de 300.000 per haver abandonat la franquícia després de cancel·lar el Mary-Kate & Ashley: In Action!, basat en els dibuixos animats del mateix nom i que havia de sortir per a Gameboy Advance, Gamecube, Playstation 2 i PC.

De negocis, com a mínim, en saben. Ara bé, tots aquests títols han estat durament criticats per la perpetuació dels estereotips de gènere a què contribueixen, i quan parlem de les bessones Olsen la influència no és precisament petita. Reflexionem-hi abans de llançar-nos a comprar com bojos, al mercat de segona mà, aquests videojocs.

2 comentaris:

  1. jajaja si, són unes bessones que es van estancar bastant en un estil de pelis i món, he vist unes quantes d'elles XD :P

    doncs si que en van treure, de videojocs!!!! quan vaig ensenyar-te que existia un, no pensava que en poguessis treure tanta xixa, m'alegro que hagi no hagi estat així :D

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant, tu em fas pensar en un tema interessant i jo busco tot el que hi hagi! Gràcies!

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...