Què estàs buscant?

divendres, 26 de juny del 2009

Especial: Michael Jackson als videojocs

Ahir a la nit (a la tarda segons l'hora de Califòrnia) ens va deixar el Rei del Pop, Michael Jackson, als 50 anys, víctima d'un atac de cor. La pèrdua és importantíssima, però deixa un llegat incalculable, i precisament perquè era una figura tan coneguda també va tenir un paper al món dels videojocs.

I això ho podem afirmar no només perquè era un gran col·leccionista de màquines arcade, sinó perquè a més va protagonitzar un videojoc, el famós Moonwalker.



Un títol que va sortir per a màquines recreatives el 1990, i es presentava com un joc on podríem controlar en Michael i derrotar els dolents, vaja, un beat'em up, amb una banda sonora de luxe. Malauradament, les versions domèstiques no en surten gaire ben parades, si bé no són jocs dolents en absolut. El de la Mega Drive, que es va llançar també el 1990, encara va força buscat.



Com es pot veure, tot i que el gènere continua essent el mateix, la perspectiva canvia. En sí és un joc diferent. Per cert, hi apareix en Bubbles, l'estimat ximpanzé d'en Michael amb el qual ara, per fi, s'ha pogut reunir. Però abans d'això, el 1986 ja havia vist la llum a la Master System:



A banda d'aquest tres, que eren oficials de Sega, també van sortir versions per als microordinadors de l'època que no estaven recolzats per la companyia japonesa. No n'he trobat vídeos que no continguin comentaris en àudio dels autors, però el joc era força diferent de les altres versions i va aparèixer en MSX, ZX Spectrum, Atari ST, Amiga, Commodore 64, Amstrad CPC i PC el 1989.

Però la cosa no s'acaba aquí. Michael Jackson no va protagonitzar més jocs, però sí que va fer aparicions més o menys clares en uns quants.



Aquí el veiem a l'Space Channel 5 de la Dreamcast (1999), però també va sortir a Space Channel 5: Part 2 (Dreamcast i Ps2, 2002).



I aquí el tenim com a boxador al Ready 2 Rumble Boxing: Round 2, de la Dreamcast, la Nintendo 64, la Playstation, la Playstation 2 (l'any 2000 totes aquestes) i la Gameboy Advance (2002). Hi sortia com a personatge famós desbloquejable, entre altres com en Shaquille O'Neal o el matrimoni Clinton. I, per acabar, un vídeo sobre la teoria que afirma que almenys una cançó de la banda sonora del Sonic the Hedgehog 3 (Mega Drive) està basada en un tema del Rei del Pop:



Jo ho veig agafat pels pèls, però com que és un rumor conegut n'havia de parlar aquí. En fi, llarga vida al Rei!


1 comentari:

  1. És molt interessant tota aquesta informació que has publicat del Rei del Pop :) Jo recordo quan un company em va dir que em deixava el joc del Moonwalker i que era molt divertit perquè havia d'anar rescatant "Annies", l'Annie era una de les nenes que sortia a la mateixa pel·lícula del Moonwalker (molt bona, per cert) Era molt estrany moure amb el commandament en Michael, i veure'l ballar... però impressionant!
    També volia dir que a mi sí que se m'assembla la melodia del Sonic amb la cançó de Who is It, o potser és el que vull sentir... com m'agradaria sentir que tot això de la seva mort és un malson, i que podré tornar a sentir en directe la seva veu...
    Gràcies Moroboshi...
    Laia

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...