Què estàs buscant?

dissabte, 23 de gener del 2010

Petits clàssics: Earthworm Jim

El petit clàssic d'avui és un que a mi em cau especialment bé, sobretot després d'haver-ne provat la segona part en versió Saturn i haver vist que les seves diverses entregues es compten entre els jocs més divertits del catàleg de les plataformes on van fer acte de presència. Earthworm Jim, o Jim Cucdeterra, és el nom del personatge i de la franquícia que avui protagonitza aquesta secció.


Caràtula del joc fundacional de la saga, el de la Mega Drive. Va sortir el 1994, com la versió de la Super Nintendo (que, per cert, tenia una pantalla menys), però uns mesos abans. I va guanyar el premi de millor videojoc de la Mega Drive de 1994 per part de la publicació Electronic Gaming Monthly. També va aparèixer, ja entre 1995 i 1996, per a la Gameboy, la Game Gear, la Master System  (només al Brasil i de la mà de Tectoy) i PC. Més endavant, el 2001, el tindríem en un port per a la Gameboy Advance.



Aquí tenim en versió Mega Drive aquest títol que barreja plataformes i acció des d'un punt de vista divertit, absurd i esbojarrat. L'any següent, per a ordinadors i Mega-CD, arribava una versió millorada, amb els nivells més llargs, una pantalla extra i una banda sonora pròpia del format disc, que constitueix un dels més recomanats de l'accessori-consola de Sega i també, de retruc, dels més cars. Però l'autèntica seqüela, l'Earthworm Jim 2, arribaria també el 1995, aquest cop per a la Mega Drive, la Super Nintendo, la Saturn, la Playstation, PC i el 2002 per a la Gameboy Advance.


La versió de la Saturn, una delícia jugable i audiovisual. I és que la 32 bits de Sega és la reina de les 2D, malgrat que volia ser-ho de les 3D. El 1999 va sortir l'Earthworm Jim 3D de la Nintendo 64 (i també PC), que tenia aquesta pinta:


No va acabar de triomfar i es va endur puntuacions normaletes per part de la crítica, que considerava que innovava pocs i que tenia una càmera molt dolenta. En fi, almenys va comptar com a tercera part de la saga, d'aquí a un moment veurem per què. Però abans parlem d'un altre joc de 1999, l'Earthworm Jim: Menace 2 the Galaxy, de la Gameboy Color:


Després d'allò van venir els dos ports per a la Gameboy Advance que ja he esmentat, el segon dels quals va ser un desastre que la crítica va suspendre, i una versió per a la PSP que es va cancel·lar el 2006. Però el 2008 el tindríem a la Consola Virtual de la Wii i fa uns mesos arribava un remake per a l'iPhone i l'iPod Touch:


Però què més se'n sap, de cara al futur? Doncs aquí enllacem amb el que deia abans: que l'Earthworm Jim 3D es considera la tercera part de la saga, perquè el proper que sortirà, amb els sistemes encara per determinar, es dirà Earthworm Jim 4.

També podria haver parlat de l'heroic cuc de terra a la semiabandonada secció de Personatges, de fet, perquè és evident que té carisma, i si no com és que existeix això?


Doncs sí, estimats lectors, existeix una sèrie d'animació basada en el personatge! Es va emetre un total de 23 capítols dividits en dues temporades entre 1995 i 1996. No és que durés gaire, però no està malament, i de fet va deixar fins i tot marxandatge relacionat amb la sèrie. Per cert, qui posa la veu a en Jim és en Dan Castellaneta, en Homer Simpson en versió original! Segur que, encara que mireu Els Simpson en castellà, heu sentit algun cop la veu original del pare d'en Bart i, si us hi fixeu, la reconeixereu en aquesta cara tan diferent. Això sí que no m'ho esperava!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...