Què estàs buscant?

diumenge, 8 d’agost del 2010

Cinema i videojocs: Dràcula de Bram Stoker

Precisament avui al bloc Cementiri de Pneumàtics parlo de la pel·lícula Dràcula de Bram Stoker (1992), i he pensat que seria un bon moment per recuperar la secció Cinema i videojocs per parlar d'endevineu què:


Doncs sí, perquè com no podia ser d'una altra manera, una pel·lícula que va tenir tant ressò havia de ser versionada en videojoc. Va aparèixer el 1993, això sí, per a la NES, la Gameboy, la Super Nintendo, la Game Gear, la Master System, la Mega Drive, el Mega-CD, l'Amiga i ordinadors. Vegem-ne uns quants:


Aquest era el de la NES. De fet, tots són bastant iguals, del gènere de les plataformes, i també coincideixen en la mala rebuda que van tenir per part de la crítica. No n'he trobat pràcticament informació, però es veu que algunes versions en van sortir més escaldades que d'altres, i la de la NES dins el que cap se'n va sortir prou bé. Ara veurem la de la Mega Drive, amb una lluita de final de pantalla:


I el de la Gameboy feia així:


El de la Master System és una nova mostra del fet que el joc era gairebé idèntic en tots els sistemes:


Una excepció és el del Mega-CD, que intentava fer ús de les superiors capacitats tècniques que assolien la Mega Drive i aquesta consola-perifèric conjuntament:


Tot i així va obtenir unes crítiques devastadores. Potser és perquè, com ja s'intueix al vídeo, és un joc poc àgil i costa controlar el personatge. I bé, l'altra excepció és la versió per a ordinador:


Un lamentable clon dels Doom i companyia, d'aquests first person shooters de passadissos interminables que em fan venir símptomes epilèptics sempre que hi jugo. 

Aquesta seria la repercussió de la pel·lícula en el món dels videojocs, que no va ser poca, però com és desgraciadament habitual va ser força mediocre. Per què tan pocs títols basats en pel·lícules arriben a ser bons? Per les limitacions argumentals inevitables? Per la pressa per fer un producte que coincideixi amb l'estrena del film en què es basa? Perquè facin el que facin saben que el renom garantirà les vendes? 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...