Què estàs buscant?

dijous, 26 d’agost del 2010

Els millors: Bionic Commando (NES)

Hi ha videojocs millors que el comentaré avui al catàleg de la Nintendo, d'alguns d'ells ja n'he parlat i per tant no seria comprensible tornar-ho a fer, però un dels títols presents en qualsevol classificació popular dels millors de la NES és el Bionic Commando, que no he tingut el plaer de conèixer però que ja fa temps que segueixo. 


No és estrany que sigui un clàssic, perquè aquest joc d'acció i trets a tort i a dret és obra de Capcom (al Japó, per cert, es deia Top Secret), que el va portar als salons recreatius el 1987:



Llegeixo a la Wikipedia que és un dels pocs jocs de plataformes on el personatge no pot saltar, i e canvi fa servir una mena de ganxo. Bé, el joc va ser un èxit i es va convertir a diverses plataformes domèstiques de l'època, els microordinadors, però no en parlaré ara perquè la que ens ocupa és la versió de la Nintendo de 8 bits,  de 1988, i és  força diferent de l'original, si bé també és de Capcom. 



Es basava lleugerament en l'original arcade, i tot i que a Occident es deia igual, al Japó tenia un nom diferent, Hitler no Fukkatsu: Top Secret (La Resurrecció de Hitler: Top Secret). La versió de la NES argumentalment estava relacionada amb un altre clàssic de Capcom, Commando, de 1985. També s'ha de dir que les referències al nazisme de la versió japonesa van ser eliminades en creuar l'oceà Pacífic, en una mostra més de la censura que de vegades s'aplica en aquest tema.

El 1992 se'n va fer un remake per a la Gameboy, que tal com ens explica el tio del vídeo és una bona adaptació tenint en compte la diferència de la maquinària d'una consola i de l'altra, i l'única cosa que xoca als fans de la versió de sobretaula és que la música és completament diferent, que no vol dir que sigui dolenta: 


El 1999 tornava la franquícia amb una mena de seqüela per a la Gameboy Color anomenada Bionic Commando: Elite Forces.


Aquesta vegada Capcom no es va implicar en el projecte, que venia de la pròpia Nintendo i que va ser ben acollit igualment, però sí que ho va fer el 2008 amb el Bionic Commando Rearmed, un remake actualitzat que es pot trobar als sistemes de descàrrega de la Xbox 360 i la Playstation 3, així com en PC:


La cosa no li va anar gens malament i per al 2011 se n'espera la seqüela, que es dirà igual però amb un 2 al final. El més curiós és, en canvi, que el 2009 va sortir un videojoc que no era un remake, sinó una seqüela pròpiament dita i dissenyada directament per a les plataformes esmentades a dalt... i tot i ser seqüela conserva el nom original, simplement Bionic Commando.


Espectacular, eh? Ja m'han vingut ganes de provar-ne totes les versions... En fi, la cosa és que tot i que originalment ve d'un arcade, el Bionic Commando de la NES és el que es va quedar als cors de la gent i el que es va fer servir de base per a remakes i seqüeles. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...