Què estàs buscant?

dilluns, 30 d’agost del 2010

Videojocs i animació: The Little Mermaid

Si l'altre dia en aquesta secció parlava dels jocs d'en Pinotxo, avui li toca el torn a la Sireneta, originalment el personatge d'un conte de Hans Christian Andersen de 1837 però que és més coneguda per la pel·lícula d'animació de Disney de 1989. 


Era el 1991 quan Capcom, com era habitual, presentava dues versions en videojoc d'aquella clàssica pel·lícula, i ho feia per a la NES, aprofitant l'experiència que havia adquirit programant altres jocs de Disney per a la consola de sobretaula de Nintendo de 8 bits.


Donades les característiques del personatge i de la història, més que de plataformes diria que és un shoot'em up. Sigui com sigui per a consoles de Nintendo només en va sortir una altra versió, la de 1993 per a la Gameboy:


Em temo que aquest vídeo està accelerat amb un emulador, però no n'hi ha cap altre de disponible, sense comptar els que tenen comentaris en àudio de l'autor del vídeo.

El 1992 arribava un altre títol de la franquícia, per a consoles de Sega, anomenat Ariel the Little Mermaid, i el teníem per a la Mega Drive i la Game Gear:


Aquesta era la versió de la Game Gear, que ja feia temps que no podia posar cap vídeo d'aquesta consola perquè no se'n troben gaires, i ara veurem la de la Mega Drive:


El de la Mega Drive va tenir una acceptació molt pitjor per part de la crítica que no pas el de la NES i la Gameboy. Per a la Master System també hi és, però només al Brasil, com sempre de la mà de Tec Toy. 

L'any 2000 la pel·lícula va tenir una seqüela per a la venda directa en vídeo, el que s'hauria anomenat OVA si hagués estat anime, i per a la Gameboy Color va sortir el The Little Mermaid II: Pinball Frenzy:


No va ser gens mal rebut, però és evident que s'allunya del que es pot esperar d'un videojoc basat en una pel·lícula. No passa el mateix amb el The Little Mermaid II de la Playstation, de 2001:


Fins el 2006 no en tornaria a sortir cap joc, de la Sireneta, però finalment ho va fer per a la Gameboy Advance, amb el nom de The Little Mermaid: Magic in two kingdoms, del qual no he trobat cap vídeo:


Però es veu que agradava més a la crítica que al públic. Per acabar, el mateix any (de fet uns dies abans) sortia per a la Nintendo DS el The Little Mermaid: Ariel's undersea adventure, amb molt més bona acollida:


La seva protagonista, a més, també surt al Kingdom Hearts (Playstation 2), el Kingdom Hearts: Chain of Memories (Gameboy Advance i Ps2) i al Kingdom Hearts II (Ps2): 


Aquí la teníem al Kingdom Hearts II. Personalment, diria sense estar-ne segur que he vist la pel·lícula, però en tot cas no en recordo res. Tampoc no és que em mori de ganes de tornar-la a veure, però he de reconèixer que la seva protagonista i algun secundari han esdevingut icones culturals i és normal que se n'hagin fet tants videojocs. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...