Què estàs buscant?

dimarts, 18 d’octubre del 2011

Cinema i videojocs: Gremlins

L'altre dia estava pensant que, amb totes les vegades que he parlat de videojocs basats en pel·lícules o sagues cinematogràfiques, encara em faltaven els Gremlins, i és una cosa que solucionaré avui repassant els jocs protagonitzats per aquestes bufones o terribles (depèn de circumstàncies que tots coneixem) criatures que formen part de l'imaginari cinematogràfic popular de la gent, almenys, de la meva generació. 


No és gaire conegut, de fet m'ha costat trobar-lo, però el primer videojoc de la saga es basava en la primera pel·lícula i va sortir el 1985. Era aquest que vèiem, Gremlins: The Adventure, i sortia almenys per a Commodore 64 (la versió del vídeo), ZX Spectrum, BBC Micro i Acorn Electron. El gènere, evident, és l'aventura de text.


Però el conegut de debò és aquest Gremlins 2: The New Batch, inspirat en la seqüela de 1990 del film de 1984, que no va tenir cap videojoc. Va sortir per a la NES i és el videojoc més conegut dels Gremlins:


La música mola, oi? Bé, com podem veure es tracta de controlar en Gizmo i enfrontar-se als seus malvats fills i els paranys que li han posat. Aquell joc el va fer Sunsoft, va sortir el mateix 1990 (1991 a Europa) i també tenia una versió per a la Gameboy (apareguda el mateix any al Japó, el 1991 als Estats Units i el 1992 al Vell Continent):


Aquí el concepte és més o menys el mateix, però la perspectiva visual és la de les plataformes tradicionals, en comptes de la pseudozenital de la versió per a la Nintendo de 8 bits de sobretaula. El 1991 també es van fer versions per a ordinadors i microordinadors, concretament DOS, MSX, Atari ST, Commodore 64, Amiga, Amstrad CPC i ZX Spectrum:


Aquesta és la de DOS, que és totalment diferent de les versions de consola, començant pel personatge que controlem, que és en Billy Peltzer, el protagonista humà de les pel·lícules. Per contrast, l'altra versió que veurem és la de l'Spectrum:


Aquestes versions les va dur a terme Topo Soft, desenvolupadora que, com destaca la Wikipedia, va ser la primera companyia espanyola que va tenir en exclusiva la creació d'un videojoc basat en una pel·lícula de Hollywood. Finalment, hi havia del mateix any una altra versió per a DOS, que va fer Hi-Tech Expressions i que no va agradar:


Ja es veu tècnicament per sota de les altres, i l'apartat sonor és lamentable. Ara hem de fer un salt endavant de deu anys per tornar a veure els Gremlins en un videojoc. Va ser al Gremlins Unleashed de la Gameboy Color:


No té la música original del joc, però és que jo n'he fet un vídeo amb l'emulador i la Hypercam i per més que he tocat les opcions de so de l'ordinador no n'he pogut gravar, de manera que he pensat que valia més un so que no fos del joc que no pas un vídeo sense àudio. En fi, l'any 2002 en va sortir un altre, aquest cop per a la Gameboy Advance:


Aquest és el Gremlins: Gizmo vs. Stripe, que també és de plataformes, i aquí s'acaba el pas dels mogwais (així es diuen en realitat aquestes bèsties) pel món dels videojocs... o no, perquè sembla que reapareixen cada deu anys i el 2012 arribarà a la Wii el Gremlins Gizmo, un títol format per minijocs i amb elements del gènere de les mascotes (estil Nintendogs, suposo). 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...