Què estàs buscant?

diumenge, 12 d’agost del 2012

Accessoris: Nintendo Power

Ha passat més d'un any des que vaig fer l'última entrada d'aquesta secció, i pràcticament no comptava amb tornar-ne a fer, perquè per les seves característiques no podia ser infinita (encara menys que les altres seccions), però em sorprenc a mi mateix trobant un tema que la ressuscita temporalment i per això avui en puc fer una nova entrada.


Es tracta dels cartutxos de memòria Nintendo Power (res a veure amb la revista nord-americana del mateix nom) que la companyia va llançar només al Japó el 30 de setembre de 1997. I en què consistien aquests cartutxos? Doncs permetien emmagatzemar jocs descarregables tant per a la Super Nintendo com per a la Gameboy.

Sí, era legal. De la mateixa manera que els discs del Famicom Disk System, permetien descàrregues legals en cartutxos regravables que es compraven i s'havien de dur a alguna botiga de la cadena japonesa Lawson, on hi havia les màquines Loppi, que eren el "copiador" de jocs. Aquests s'havien de pagar, és clar, però naturalment sortien més barats que si es compraven en la seva versió amb capsa i instruccions.

 
El sistema, doncs, era un precursor de l'actual tendència a llançar videojocs en versió digital a més a més de la física, però amb la diferència que amb Nintendo Power sortien més barats, mentre que ara en molts casos la versió física i la digital tenen el mateix preu, malgrat que la digital implica moltíssims menys costos de distribució, cosa que personalment em fa avergonyir de l'espècie humana, tant dels que ens volen enganyar com dels que es deixen enganyar.



A banda d'aquest servei Nintendo Power també tenia jocs exclusius, concretament la sèrie Picross NP, que va tenir 8 entregues, la primera de les quals dedicada a Pokémon i que hem vist al vídeo, només per a la Super Nintendo. Era de la mateixa col·lecció que els Mario's Picross, per cert.

Curiosament el Super Mario Bros. Deluxe, de la Gameboy Color, va sortir el 1999 a Occident, però al Japó només va arribar a través de Nintendo Power i l'any 2000. Sí, això significa que el cartutx NP de la Gameboy funcionava a la Gameboy Color. 

Aquest sistema de distribució també es va poder veure a la Xina, tal com vaig explicar en parlar de la consola iQue Player, però NP va ser descontinuat el 2007, força anys després de l'aparició del darrer joc de la Super Nintendo.





2 comentaris:

  1. Esto se hacía incluso antes con los discos de la Famicom (con el Famicom Disk System).
    El funcionamiento era el mismo.

    Más info: http://www.famicomdisksystem.com/

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...