Menú

dissabte, 2 de juliol del 2016

Els primers jocs de la PlayStation (primera part)

Sembla mentida que l'última entrada d'aquesta secció tingués lloc fa més de 3 anys, però repassant l'arxiu de 3 botons i START veig que és així. En fi, veient això m'adono que és un bon moment per rescatar-la, i també aprenent d'errors del passat dividiré el tema en dues entrades, per tal de no saturar amb vídeos que fan que les pàgines carreguin més lentes. 

La PlayStation -algun dia en parlaré amb més extensió, com es mereix- és una consola amb la qual reconec que no simpatitzo gaire, per motius passionals, de fanàtic, infantils si voleu, però reconec la seva vàlua i m'interessa aprofundir-hi tard o d'hora. El cas és que va sortir al Japó el 3 de desembre de 1994 i ho va fer amb els següents jocs.


Comencem amb un títol que aquí no seria mai un al·licient per a l'adquisició d'una nova màquina que en aquell moment, almenys a mi, em feia arrufar les celles en veure el nom de Sony en una consola. Prejudicis que no podien estar més equivocats, però el cas és que al Japó un dels títols de llançament va ser A-Ressha de ikô 4 Evolution o A. IV Evolution.


Era un simulador de trens, tema que apassiona molts japonesos, que formava part d'una saga que encara viu i que havia començat el 1985 amb una primera entrega per a diversos sistemes, entre els quals la Famicom i l'MSX2. 

Aquest joc no va sortir del Japó, però sí la revisió A. IV Evolution Global, que va arribar a les PlayStation americanes el 1996 amb el nom d'A-Train.


També estava disponible des del principi el Crime Crackers, una mena de first person shooter en què controlem un equip de caçadors de recompenses del futur i que no va sortir mai del Japó i que va tenir una seqüela el 1997. 


D'aquest no n'he trobat cap vídeo que pugui estar segur que correspon a la versió de PlayStation (vam veure que també era un dels de llançament de la Saturn), i en poso només la portada, però al capdavall el contingut no és gaire diferent, des del punt de vista visual, d'altres videojocs del gènere.

Com tantes altres màquines, la PlayStation al Japó va debutar entre altres amb un videojoc de mahjong, el tradicional joc de taula xinès, i en aquest cas era el Mahjong Gokû Tenjiku, que tenia com a personatges els del famós Viatge a l'Oest en què s'inspirava al principi Bola de Drac. Sí, llavors aquest "Gokû" és el mateix que el del manga d'Akira Toriyama, i de fet s'escriu igual.



No va ser l'únic títol de mahjong per a la PlayStation, tampoc en el seu llançament, perquè també hi havia el Mahjong Station Mazin, cosa que deu ser una mostra de la gran popularitat que té el joc al Japó -no n'era conscient-, atès que hem vist videojocs d'aquest gènere entre els títols inaugurals de més d'una consola. Curiós.


Un que era més exportable era el Nekketsu Oyako, un beat'em up protagonitzat per un pare i els seus dos fills (al capdavall el títol significa "Pare i fills de sang calenta"), però tot i que va sortir també per a la Saturn un any després, cap de les dues versions va tenir llançament occidental.



TAMA: Adventurous Ball in Giddy Labyrinth era un joc senzill, estil Marble Madness com ens expliquen al vídeo, però amb la diferència principal que el que movem és el taulell, per tal d'aliar-nos amb la força de la gravetat.

Dels que hem vist fins ara és l'únic que fa us de gràfics poligonals, que se suposa que eren el punt fort tant de la Saturn com de la PlayStation, però ara en veurem un altre:



El Ridge Racer, tot un clàssic de la conducció 3D associat a la consola de Sony, tot i que el creava una empresa externa com és Namco, és l'únic dels títols de llançament que va coincidir als tres mercats principals, com veurem a la propera entrega, perquè va estar disponible d'entrada tant al Japó com als Estats Units i Europa.



Acabo, però, amb el que trobo que és el més interessant dels videojocs de llançament de la PlayStation al Japó. Es tracta del Gokujô Parodius da! Deluxe Pack, que també va sortir per a la Saturn i que inclou dos jocs de la popular saga de shoot'em ups humorístics de Konami.

Són el Parodius da!, segon títol de la saga (el primer és exclusiu de l'MSX), que ja havia tingut versions per a NES, Super Nintendo i Game Boy, i el Gokujô Parodius - Kako no Eikô o Motomete, també conegut com a Fantastic Parodius, que després de les recreatives va sortir només per a la Super Famicom (la SNES japonesa). Curiosament, aquest disc recopilatori va acabar sortint temps després per a les Saturn i PlayStation europees, però no va passar pels Estats Units.

Acaba aquí el repàs dels primers videojocs de "la Play", no gaire representatius de la mena de títols que farien de la primera consola de Sony una de les més populars de la història, però amb els jocs de llançament acostuma a passar.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada