Menú

dijous, 11 d’abril del 2019

Jocs que no van veure la llum: Virtua Racing (Game Boy Advance)

La relació entre Sega i Nintendo ja fa anys que és cordial, bona fins i tot. Enrere queden aquells anys de guerra, les famoses "Console Wars", en què la companyia de l'eriçó blau va voler destronar la del lampista italoamericà. 

Quan, per desgràcia, Sega va haver de deixar de fabricar consoles i es va centrar en els jocs, els havia de fer necessàriament per a les companyies que abans havien estat la seva competència, i Nintendo no en va ser cap excepció. L'antiga rival era ara una clienta, una sòcia, o com ho vulguem anomenar. I això va passar de seguida, el mateix any 2001 en què Sega va decidir abandonar la Dreamcast i la fabricació de consoles. 


Diverses sagues de la companyia, com ara Sonic, Virtua Fighter o Jet Set Radio, van rebre noves entregues per a les posteriors consoles de Nintendo, Microsoft i Sony, i encara passa. Però n'hi va haver una que, amb l'excepció del Virtua Racing: FlatOut per a la línia Sega Ages 2500 de la PlayStation 2, l'any 2004, no va tornar a aparèixer.

Era Virtua Racing, el llegendari títol poligonal de fórmula 1 de l'estudi AM2 que es va llançar per a recreatives el 1992 i que feia gala d'uns gràfics tridimensionals llavors espectaculars i que, sens dubte, van inspirar els futurs èxits del Sega Rally o el Daytona USA. Després va passar per la Mega Drive, el 32X i la Saturn, però hauria pogut sortir per a la Game Boy Advance, també.


Resulta que els senyors Luís Pons i Laurent Samani, de l'estudi Dream On, van fer pel seu compte un prototip de port o conversió del Virtua Racing a la Game Boy Advance, que va quedar tan maco com podem veure al vídeo, i el van ensenyar a Sega.

Malauradament, com que s'acostava la Nintendo DS i Sega, propietària del títol, ja volia passar pàgina respecte a la Game Boy Advance, va rebutjar donar-li suport, i com que ja sabem com són amb els projectes duts a terme per fans, ens podem imaginar que els van prohibir fer res més amb allò.

És una llàstima, perquè tenia bona pinta, però bé, si volem un Virtua Racing portàtil sempre ens quedarà la imminent versió per a Switch, a la línia Sega Ages, que es basa en la recreativa original i afegeix coses com el joc en línia. 

Font: Nintendo Life 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada