Què estàs buscant?

dimarts, 29 de setembre del 2020

Exclusius de recreativa: 64th Street - A Detective Story

Benvingudes i benvinguts a la segona entrega d'aquesta secció que vaig estrenar no fa gaire, i que es dedica a parlar de videojocs que per un motiu o un altre només van passar per les recreatives, sense que hi hagués l'interès o la possibilitat de fer-ne posteriors adaptacions domèstiques. 

A l'entrada d'avui el protagonista és un beat'em up que no sé per què no va arribar a cap sistema, però que sí que va tenir uns hereus espirituals, la saga Rushing Beat, de la qual parlaré en una futura entrada i per un altre motiu.


És el 64th Street - A Detective Story, un títol de la japonesa Jaleco que va arribar als arcades el 1991 i que té com a protagonistes un detectiu privat, de nom Rick Anderson, i el seu aprenent, l'exdelinqüent juvenil Allen Tombs, ambientat l'any 1939 i, a mesura que avança el joc, amb elements steampunk

Un dia un home ric els encarrega que rescatin la seva filla, segrestada per la malvada organització Legacy, i aquesta és l'excusa per oferir-nos l'enèsim videojoc de lluita d'un (o dos) contra molts, de l'estil dels Final Fight o els Streets of Rage, amb elements destructibles als escenaris, armes improvisades i desplaçament tant lateral com en profunditat. 


Com es pot veure, tant els dissenys com les animacions semblen ara una mica passats de moda, potser més propis de finals dels 80 que de principis dels 90, i els escenaris no destaquen especialment, llevat de la pantalla del tren i la del dirigible, al final, però què voleu que us digui? A mi em sembla que fa bona pinta igualment. 

A més, té la gràcia que en realitat els detectius (podem triar qualsevol dels dos quan comencem la partida, o bé jugar-hi amb algú en modalitat cooperativa) investiguen la desaparició de la noia i obtenen pistes -en forma de textos en pantalla- en acabar cada secció. I l'ambientació d'època, és clar. 

Sense haver-lo provat, em fa l'efecte que és un bon joc que senzillament tenia una competència massa bona, encapçalada pels dos títols esmentats més amunt. En tot cas, no es va portar a la Super Nintendo ni la Mega Drive, ni a cap altra màquina, però es va poder gaudir en sistemes iOS a partir de 2011, i Hamster Corporation ha anunciat que el durà, en la seva línia Arcade Archives, a la Switch, cosa que fa que automàticament passi a la meva llista de desitjos.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...