Tornem a parlar d'un personatge de Nintendo, en aquest cas un que si no existís el Mario probablement seria la mascota de la Gran N: en Kirby.
Aquesta mena de núvol rosa amb potes va debutar amb un joc de plataformes de dificultat força baixa, el Kirby's Dream Land, per a la Game Boy el 1992. La meva germana el té i he de dir que a mi m'agrada molt. Vegem-ne un vídeo:
El 1993, al final de la vida de la Nintendo de 8 bits, aquest simpàtic personatge va protagonitzar un joc per a una de les consoles més recordades de la història, el Kirby's Adventure, que ocupava 6 megues i mostrava 52 colors en pantalla, essent un dels jocs tècnicament més cuidats de la NES.
No van passar més que uns mesos fins que va sortir el Kirby's Pinball Land per a la Game Boy, un interessant títol que agafava els elements característics de l'univers kirbià i els adaptava a un pinball.
Kirby's Dream Course va ser el primer títol del personatge per a la Super Nintendo, però no tenia res a veure amb les plataformes: era un joc de "golf". Sí, entre cometes. Això va ser el 1994, i el 1995 va veure la llum el segon joc d'en Kirby per a la 16 bits de Nintendo: Kirby's Ghost Trap (Kirby's Avalanche fora d'Europa), novament allunyat de les plataformes i pràcticament un plagi de la franquícia de Sega Puyo Puyo.
No vam tornar a veure un joc de plataformes fins a la seqüela de l'original, Kirby's Dream Land 2, novament per a la Game Boy, el mateix 1995, que va tenir un gran èxit. Però el 1997, pràcticament al final de la vida de la primera Game Boy, la portàtil de Nintendo va rebre el seu primer joc estrany d'en Kirby, el Kirby's Star Stacker, un joc de tipus puzzle.
Una mica abans, el 1996 al Japó i Estats Units i el 1997 a Europa, la Super Nintendo rebia el seu primer Kirby de plataformes, el Kirby's Fun Pak (Kirby Superstar fora del Vell Continent):
També el 1996 el petit Kirby va provar els esports i va intentar jugar a beisbol en un títol que no va sortir del Japó, Kirby no Omochabako Baseball, però era realment dolent. El joc, no ell. I el 1997 va sortir el Kirby's Dream Land 3, ja per a la Super Nintendo al final de la seva vida. Al Japó, però, encara sortiria un altre joc per al Cervell de la Bèstia, el Kirby no Kira Kira Kids, d'estil puzzle.
Després d'allò la vicemascota de Nintendo va fer el salt a la Nintendo 64 amb Kirby 64: The Crystal Shards, el 2000 (2001 a Europa). Era la primera vegada que el vèiem en 3D, i a més havia obtingut interessants noves habilitats:
El 2001 apareixia per a la Game Boy Color el Kirby Tilt'n'Tumble, que no va arribar a Europa, amb una perspectiva aèria i un joc, de fet, estrany. I el 2002 debutava a la nova portàtil de Nintendo, la Game Boy Advance, amb Kirby: Nightmare in Dream Land, que de fet era un remake del primer joc de l'heroi rosa per a la NES.
I el 2004 feia un altre debut, aquest cop a la nova consola de sobretaula de Nintendo, la Gamecube, amb Kirby's Air Ride, un joc de velocitat no gaire destacable:
El mateix any veia la llum el segon joc d'en Kirby per a la Game Boy Advance, l'excel·lent Kirby: The Amazing Mirror, i després només se l'ha vist en jocs propis (de seguida explicaré això) a la Nintendo DS, des del 2005 amb Kirby y el pincel del poder (Kirby: Canvas Curse fora d'Europa) i Kirby: ¡Roedores al ataque! (2007, i conegut fora d'Europa com a Kirby Squeak Squad), tots dos jocs molt ben rebuts en bona part gràcies a que aprofiten molt adequadament el llapis stylus de l'actual portàtil de Nintendo i alhora són fidels a la jugabilitat clàssica de la franquícia. Per al 2009 s'espera un remake del Kirby Super Star, amb la paraula Ultra afegida al final.
A banda dels jocs propis, en Kirby també l'hem vist als tres títols de la saga Smash Bros. (1999, 2001 i 2008 per a la Nintendo 64, la Gamecube i la Wii respectivament):
Aquestes imatges són del Super Smash Bros. Brawl, de la Wii, consola que de moment és l'única que no ha tingut cap joc d'en Kirby, a banda de la Virtual Boy.
I com tots els herois, havia de tenir un enemic. En aquest cas es tracta del Rei Dedede, que també l'acompanya al Super Smash Bros. Brawl:
Potser hi ha qui es pensa que no, però en Kirby té prou carisma com per tenir una sèrie pròpia de dibuixos animats, Hoshi no Kirby (Kirby dels estels), de 100 capítols entre 2001 i 2003, i que es va emetre no només al Japó, sinó també als Estats Units i Llatinoamèrica.
I com tots els herois, havia de tenir un enemic. En aquest cas es tracta del Rei Dedede, que també l'acompanya al Super Smash Bros. Brawl:
Potser hi ha qui es pensa que no, però en Kirby té prou carisma com per tenir una sèrie pròpia de dibuixos animats, Hoshi no Kirby (Kirby dels estels), de 100 capítols entre 2001 i 2003, i que es va emetre no només al Japó, sinó també als Estats Units i Llatinoamèrica.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada