Què estàs buscant?

divendres, 6 de març del 2009

Recomanació personal: Dragon Ball Advanced Adventure (Gameboy Advance)

En aquest racó, com he dit altres vegades, no pretenc necessàriament parlar de jocs desconeguts, però sí que són jocs que sovint són injustament oblidats malgrat la seva gran qualitat. Dragon Ball Advanced Adventure, de la Game Boy Advance (2004, tot i que a Europa va sortir el 2005), no apareixerà a cap llista dels 10 ni dels 25 millors jocs de la 32 bits de Nintendo (l'única que té que respongui a aquesta característica és la segona portàtil, tercera si comptem la Game Boy Color), però jo el recomano i amb això n'hauríeu de tenir prou.

Aquest títol és un joc de l'estil que abans s'anomenava beat'em up, és a dir, d'anar avançant per les pantalles barallant-se amb qualsevol personatge que se'ns acosta. Aquest plantejament no és gaire habitual, per no dir gens, en els jocs basats en Bola de Drac, que són sobretot de lluita 1 contra 1, els més coneguts, o de lluita a través de cartes, els més estranys i que es quedaven sempre al Japó. I aquest és no només un dels millors jocs basats en la mítica sèrie, sinó també un bon joc de gènere. A més, com que s'acostumen a fer els jocs inspirats en quan en Son Goku ja era gran (malgrat que la versió infantil ha aparegut anacrònicament en alguns jocs per a alegria dels seguidors), s'ha oblidat massa la part de quan el nostre protagonista era petit, fins i tot si comptem el recent Dragon Ball Origins de la Nintendo DS.

Doncs bé, Dragon Ball Advanced Adventure és tan estricte en el sentit contrari que la línia argumental arriba fins a la lluita amb en Cor Petit pare, de manera que el 23è Gran Torneig de les Arts Marcials, quan en Goku ja era adult, no surt.




Com es pot veure en aquest vídeo, si es veu sencer, no només hi ha fases a peu i combats contra enemics finals de pantalla, sinó també sobre el núvol Kinton, que és una adaptació magistral dels jocs de naus a l'imaginari de Bola de Drac. Però una altra de les grandeses d'aquest joc ple de modalitats (història, un contra un, versus (amb dues consoles) i l'extra) és que sempre es podrà rejugar perquè anirem desbloquejant personatges, amb els quals no només competirem directament a l'escenari del torneig de les arts marcials, sinó que també podrem acabar-nos l'aventura controlant el Coronel Blue, el Tao Pai Pai o en Gyran, entre molts altres fins a un total de 40. El següent vídeo n'és un excel·lent exemple.



Però tot i que els enemics que ens anem trobant durant el nostre recorregut són personatges fets expressament per al joc (llevat dels enemics finals, esclar), la fidelitat a la sèrie arriba a uns nivells altíssims, repassant totes les sagues sense deixar-se cap personatge, i fins i tot hi ha dos tornejos d'arts marcials col·locats exactament on anaven.



Qui no recorda aquell mític combat que ens van oferir en Goku i en Krilín a la segona semifinal del vint-i-dosè torneig?

En fi, un joc que recomano moltíssim per la gran quantitat de personatges que hi surten i es poden controlar, pel notable beat'em up que és, per les fases aèries, pels combats un contra un que podem jugar també directament fora de l'aventura i que fan que puguem prendre'ns el joc directament com un títol de lluita, i sobretot per l'esperit de Bola de Drac tan ben plasmat que té.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...