Què estàs buscant?

dijous, 2 d’abril del 2009

Accessoris: el comandament analògic de la Saturn

Per motius personals he estat dos dies sense escriure, però que no s'interpreti com un signe de l'inici de la davallada del meu interès per mantenir el bloc viu, com ha passat amb altres blocs meus com el cèlebre "Cementiri de Pneumàtics". M'encanta llegir i escriure sobre videojocs i sempre tinc algun tema per parlar, de manera que si un dia no veieu cap entrada no patiu, que torno al cap de poc.

Avui voldria parlar del comandament analògic de la Saturn, el segon d'aquest tipus que es va inventar. Aquells que es mereixerien una bona puntada de peu a la boca perquè es pensen que els videojocs van començar amb la Playstation i que diuen "la play" quan volen dir "la consola" segurament es pensen que la primera màquina de Sony va donar a llum el comandament analògic amb el seu Dualshock, la versió millorada del seu pad. Doncs no, la primera consola que va incloure un estic analògic en un dels seus comandaments va ser la Nintendo 64, i pocs dies després es va presentar el de la Saturn, pensant especialment en un dels seus títols estrella, el Nights Into Dreams, amb el qual, de fet, venia en un pack opcional (que jo vaig comprar, per cert, l'any passat precintat, 12 anys després del seu llançament!). Però el de "la Play" no va sortir fins a finals de 1997 i a la resta del món el 1998. Ara, s'ha de reconèixer que els dos "xampinyons" van ser una gran idea i un èxit total.



També en versió blanca, que fa joc amb el color d'una de les edicions japoneses de la consola, (de fet, el comandament només es podia comprar en blanc al País del Sol Naixent) no es pot dir que sigui gaire còmode de fer servir, i en la majoria dels jocs del catàleg de la 32 bits de Sega és millor desactivar la funció analògica o directament tornar al comandament tradicional de la màquina, perquè el control és pitjor, però en canvi millorava l'experiència en alguns jocs, especialment com hem dit amb el Nights.



Aquestes espectaculars giragonses que fa el protagonista de l'original títol són perfectament possibles amb el comandament normal, però l'analògic ens permet fer-les amb més velocitat, i en un joc que ens puntua aquestes coses és un punt a favor.

No cal dir que el Christmas Nights Into Dreams, una mena d'edició especial que va sortir el Nadal de 1996 amb algunes fases del joc original però amb elements jugables nous i una ambientació nadalenca que té en compte la data que tenim introduïda a la memòria de la consola, també surt beneficiat de l'accessori. I entre els altres jocs, posteriors però també anteriors a la sortida del perifèric, que són compatibles amb ell, els més destacats pel nivell de compatibilitat són Burning Rangers, Daytona USA (el primer, no el Championship Circuit Edition), Manx TT, els Panzer Dragoon, Sega Rally o Winter Heat, entre altres.


El famós pack, que vaig aconseguir l'any passat a preu de l'època tot i estar precintat (normalment es paguen molts més calers per packs de segona mà). L'única pega d'aquest pack és que el joc ve en una capsa de CD normal, com passava amb tots els jocs de la Saturn al Japó, i com que les instruccions són allargades, amb el format habitual europeu, estan fora de la capsa. I bé, com tots aquests packs, un altre problema és que si es vol desar tot al seu lloc s'ha d'anar amb molt de compte.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...