El petit clàssic d'avui no és especialment conegut, perquè no va arribar aquí. Però jo recordo que l'esmentaven en alguna de les primeres Hobby Consolas i que em queia la bava imaginant-m'ho, tot i que no coneixia ni la meitat de les sèries representades. Era el Famicom Jump: Eiyû Retsuden que, tot i amb importants diferències com ara el gènere, es podria dir que era la llavor del futur Jump Superstars de la Nintendo DS.
Aquest era l'anunci televisiu japonès, que evidentment no vam veure aquí. El joc, que reunia els personatges més importants de la cèlebre Shônen Jump, de l'època o anteriors, en un RPG, sortia el 6 de juny de 1988 al Japó i en exclusiva per a la Famicom (la NES). Suposo que el que toca és veure el joc per dins, oi? Som-hi, doncs:
Es tracta de reunir els personatges per tal que ens ajudin a vèncer els enemics que ens anirem trobant, i el repartiment d'aquests populars herois està format per en Son Goku, l'Arale, en Ryô (City Hunter), en Seiya (Saint Seiya), en Kenshirô (El Puny de l'Estel del Nord), en Joseph JoeStar (Jojo's Bizarre Adventure), en Tsubasa (Captain Tsubasa), en Musculman i d'altres que no són gens coneguts aquí. A més, hi ha una bona pila de personatges no jugables també mítics de la revista de manga.
No és que tingui un aspecte gaire interessant, fora de la gràcia de tenir tots aquests personatges, però la idea era força bona. I a banda dels Jump Superstars (2005) i Jump Ultimate Stars (2006) de la Nintendo DS, que són uns curiosos i coneguts jocs de lluita farcits de desenes i desenes de personatges i sèries però que per problemes de llicències no poden aparèixer fora del Japó, aquell primer títol tindria una seqüela en el Famicom Jump II: Saikyô no Shichinin (Famicom Jump II: els 7 més forts), de 1991:
Aquest anunci és més curtet, però també feia venir salivera (suposo). Aquest cop els personatges coneguts jugables no serien 16 com a la primera part, sinó només 7 (els 7 "més forts" del títol), dels quals 4 repetien i 3 debutaven. I dels debutants, l'únic ben conegut entre nosaltres era en Ryôtsu Kankichi, el protagonista de Kochikame.
Un curiós experiment que molts anys després, com ja hem vist, va tenir continuïtat. Llàstima que les esmentades llicències no permetin que aquests jocs surtin aquí, perquè encara que no semblin gaire bons segur que es vendrien molt bé entre els otakus.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada