Què estàs buscant?

dissabte, 17 de setembre del 2011

Jocs revolucionaris: Virtua Racing (1992)

No sé si aquest joc va canviar la manera de fer els videojocs de cotxes, però sí que va sorprendre tothom quan va sortir, i per això el podem considerar revolucionari. És el Virtua Racing, un títol de Sega, concretament el prestigiós i prolífic estudi intern AM-2, que va aparèixer a les recreatives el 1992.


D'acord, són unes 3D rudimentàries, de poca càrrega poligonal i amb popping, però estem parlant de 1992, l'any que ens va arribar la Super Nintendo i quan encara faltava força perquè apareguessin les primeres consoles que començaven a dominar les tres dimensions, la Saturn i la Playstation.

Sembla que va néixer com a prova per tal de veure fins on podia arribar la placa Model 1 de Sega, i que els resultats van ser prou bons com per acabar fent-ne un joc complet. El 1994 n'apareixeria la primera conversió domèstica, per a la Mega Drive. Tot i que era una consola de 16 bits i els programadors no les tenien totes, al final ho van aconseguir amb el xip Sega Virtual Processor, que encaria el cartutx però permetia, a escala reduïda però tot i així impressionant, reproduir aquell joc a la consola de Sega i en general donar-li la possibilitat de mostrar gràfics en 3D, malgrat que no es va tornar a fer servir.



Gens malament, oi? El mateix any, uns mesos més tard, va sortir la versió per al 32X, amb el nom de Virtua Racing Deluxe, molt més semblant a la màquina original i amb dos cotxes i dues pistes més. És un dels títols més valorats del petit catàleg de la consola-perifèric, i ara el veurem:



Sembla que hi havia pressa per treure'n la versió domèstica, perquè ja es podrien haver esperat i llançar directament la del 32X. Ara, és cert que gràcies a això hi ha pogut tenir accés molta més gent, perquè del 32X se'n van vendre molt poques unitats. I es podrien haver esperat una mica més, ja que el 1995 (1996 a Europa) sortia la versió per a la Saturn:



Aquesta va ser, per cert, la primera que no va dur a terme la pròpia Sega, sinó que va ser desenvolupada per Time Warner Interactive. Permet escoltar-ne la banda sonora en col·locar el CD en un reproductor, i inclou nou pistes noves, quatre nous cotxes i la modalitat Grand Prix. Finalment, el 2004 va sortir un remake per a la Playstation 2, amb tres pistes i quatre cotxes més, sota el segell Sega Ages 2500 i el títol Virtua Racing: Flatout.



A Europa també va sortir, però el 2005 i al recopilatori Sega Classics Collection, que era una selecció de remakes que havien sortit prèviament al Japó, dels quals es van quedar uns quants per sortir a Occident.

Vist ara és un joc gràficament pobre, l'original, però té el seu encant i les diferents versions que se n'han fet han respectat aquella estètica, com hem pogut veure, fins i tot ben entrats els anys 2000. Queda com un més dels grans títols de velocitat que té Sega al seu historial, i a més va ser pioner en l'ús de les diverses càmeres seleccionables, conegut com a V.R. View System.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...