Què estàs buscant?

dilluns, 9 d’abril del 2012

Literatura i videojocs: la Divina Comèdia

Quan vaig inaugurar aquesta secció ja vaig dir que no esperava fer-ne gaires entrades, al cap i a la fi la literatura i els videojocs no són dos àmbits que s'hagin barrejat massa, però després de la d'El Hòbbit puc fer una altra entrada, en aquest cas sobre La Divina Comèdia.


En realitat, però, és un videojoc basat en el capítol de l'Infern de l'obra de Dante Alighieri, però no per això deixa de ser un joc nascut al món de la literatura. Va aparèixer als tres mercats principals del món dels videojocs al febrer de 2010 tant per a Xbox 360 com per a Playstation 3 i PSP.


Aquesta és la versió de la consola de Microsoft, i com podem veure és un hack and slash, un joc d'acció en tercera persona amb espases. A Dante's Inferno el protagonista és, com al llibre medieval, el mateix autor, Dante, però aquí hi apareix encarnant un cavaller templer.


El joc va tenir una acollida moderadament bona, però sobretot va generar polèmica, com sempre que es toquen temes relacionats amb la religió. Una de les coses que van fer saltar espurnes, però, no hi tenia res a veure: era l'assoliment o trofeu (segons la versió) que amb el nom de "Bad Nanny" ("mala mainadera") consistia en matar uns dimoniets que semblaven bebès. 

Tampoc no va agradar a la Societat Americana de Dante que els personatges i tota l'obra es reimaginessin i donessin com a resultat el producte final, però tampoc no sorprèn quan es tracta d'una creació tan antiga i idolatrada (que, personalment, trobo infumable). 


Dante's Inferno va tenir alguns paquets de continguts descarregables de pagament i en general va agradar, però acabava d'una manera que requeria una continuació i, fins ara, no s'ha anunciat oficialment. De fet, els seus creadors, Visceral Games, van dir que no hi havia cap pla en aquest sentit. 

Però al novembre de 2011 en Joshua Rubin, coguionista de l'Assassin's Creed II, va anunciar que li havien encarregat el guió d'un joc que tindria "relació amb Dante's Inferno", per tant encara hi ha esperança. 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...