Què estàs buscant?

diumenge, 15 d’abril del 2012

Però d'això també hi ha videojocs? Titanic

Avui fa 100 anys de l'enfonsament del Titanic, un vaixell que deien que era insubmergible i que se'n va anar al fons del mar durant el seu primer viatge, en uns fets coneguts per tothom gràcies a les diverses interpretacions que n'hem pogut veure al món de la ficció i de la no-ficció, amb la pel·lícula d'en James Cameron com a producte destacat. I també n'hi ha videojocs, i tant.



El primer de tots és aquest Titanic de l'espanyola Topo Soft, que té dues parts: durant la primera hem de controlar un submarinista que busca les restes del transatlànic i a la segona hem d'explorar el vaixell per dins. Va sortir per a Spectrum, MSX i Amstrad CPC.



El Titanic: Adventure out of time és òbviament molt millor, i aquest cop es tracta d'una aventura gràfica per a PC i Mac que va sortir el 1996, un any abans de l'estrena de la famosa pel·lícula. 



10 anys després arribaria aquest Titanic: Hunt for the Lost Treasure, de la línia Hidden Expedition de Big Fish Games, que tornava a ser una aventura gràfica per a PC i aquest cop ens encomanava trobar el "diamant de l'amor".



Entre 2009 i 2010, segons la versió que fos, va sortir el 1912: Titanic Mystery, que ens convidava a resoldre trenca-closques i intentar evitar que el fictici Titanic II s'enfonsés. Que ja té dallonses que es faci un vaixell amb el mateix nom i que també perilli. 



El 2012 n'acaben de sortir versions per a la Nintendo DS (al vídeo) i la Wii, sens dubte aprofitant la tirada del centenari del seu enfonsament.



Saltem enrere perquè el 2009 les mateixes plataformes (PC, Wii i DS) van rebre el Hidden Mysteries: Titanic - Secrets of the Fateful Voyage, l'enèsim títol de trenca-closques que aquest cop ens obliga a sobreviure al Titanic original.



I es nota que 2012 és l'any del centenari, perquè ara surt el Secrets of the Titanic: 1912-2012, que ens fa saltar entre el present i l'any de la tragèdia amb un títol del mateix gènere per a PC, Nintendo DS i Nintendo 3DS.

No sé si hi ha més jocs del Titanic, aquests són els que he trobat, però com podem veure són sempre aventures gràfiques o jocs de trenca-closques, i no ens hem mogut d'aquest gènere. Ni RPG, ni plataformes... res. Només aquests fluixets títols especialment pensats per a PC i un públic poc exigent.









3 comentaris:

  1. Ostres, si que hi ha jocs... qui ho diria d'una tragèdia així i vols dir que van treure gaire diners? jeje

    El que comentes de la DS alguna cosa havia llegit que es podia veure com era per dins amb la DS, no havia recordat de comentar-t'ho.. :P

    ResponElimina
    Respostes
    1. No sé si van aconseguir gaires diners. Estic segur que els de la DS es van vendre relativament bé, perquè hi ha un tipus de jugadora (en femení) d'aquesta consola que només juga a títols d'aquesta mena, de "misteri", de resoldre trenca-closques, com ara ma germana.

      I també estic segur que ho podrien haver fet millor.

      Més que de la tragèdia es nodreixen dels suposats misteris del seu enfonsament, que encara ara hi ha qui hi vol trobar conspiracions fins i tot relacionades amb la imminent Primera Guerra Mundial.

      Elimina
    2. jaja sabia que parlaves de la teva germana XD

      Bé, potser si va més per l'estil de misteri i buscar coses així ja té més sentit, però si ho mires des del punt de tragèdia.. no li veia el què del joc :P

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...