Què estàs buscant?

divendres, 13 d’abril del 2012

Sèries i videojocs: Battlestar Galactica

Fa uns dies vaig acabar de veure la primera temporada de Galactica, estrella de combat, nom en català de Battlestar Galactica, i mentre espero que el canal 3XL n'emeti la segona temporada he pensat que estaria bé veure quins videojocs s'han fet basant-se en aquesta sèrie. 



I el primer va ser aquest Space Battle, que va sortir per a l'antiga Intellivision el 1979. Curiosament el joc es va dissenyar basant-se en la franquícia, però es veu que Mattel al final no en tenia els drets i va haver de canviar-li el nom, però tot i així és un joc de la Battlestar Galactica original, de 24 episodis entre 1978 i 1979.


El mateix joc es va dir Space Attack en la seva versió per a l'Atari 2600, un canvi de nom que no acabo d'entendre perquè podia generar confusió i sempre és millor incidir en la multiplataformitat dels videojocs, en cas que aquesta existeixi. 


El 1980 va sortir el Cylon Attack per a la BBC Micro, i en aquest cas el títol té una relació evident amb la sèrie, encara que gràficament, per motius tecnològics, s'hi assembli tan poc com l'altre joc que hem vist.


25 anys després, aprofitant el rellançament de Battlestar Galactica amb una minisèrie que després donaria lloc a la sèrie de 2004-2009, va sortir per a Xbox i Playstation 2 aquest Battlestar Galactica, més reconeixible naturalment, però amb la intenció de ser un pont entre la sèrie original i el nou univers, on controlem un jove Comandant Adama durant la Primera Guerra Cylon. 


El 2007 sortia per a Xbox Live Arcade i PC un altre Battlestar Galactica, on tornem a controlar naus i aquest cop podem fer de Cylons si volem. S'introdueix l'element dels combats en línia, que es reforçaria amb el següent joc:


El Battlestar Galactica Online (per fi un títol una mica diferent), que es va llançar el 2011 com a joc massiu en línia (MMO) i va tenir un gran èxit. Si us fa gràcia (de moment només hi és en versió beta) el podeu provar aquí.

La sèrie, que m'està agradant força, té prou elements com per fer-ne un RPG de l'estil dels aclamats Mass Effect, però malauradament sembla que tots els equips de desenvolupament que hi han treballat no hi vegin més potencial que el del gènere de les naus. 


3 comentaris:

  1. També cal dir que hi ha jocs de taula, que si t'agraden els jocs lents i estratègics i que durin estona, segur que t'agraden :P

    (tot i que no és el meu cas jajaja)

    P.D. Fins avui no havia vist que tenies un Pacman al menú dret! jaja

    ResponElimina
    Respostes
    1. És que aquest bloc és de VIDEOjocs... :P

      Això del Pac-man... t'ho vaig dir fa temps! XD Veus com no em fas cas? T_T

      Elimina
    2. jaja ja sé que és de videojocs, només dic que justament jo hi he jugat a l'altre joc :P

      Pac-man.... m'ho vas dir?? puc considerar que estava adormida? xD

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...