Què estàs buscant?

dilluns, 12 de novembre del 2012

Videojocs animats: Pac-man

Pac-man és un dels videojocs més importants de la història, tota una revolució el 1980, i encara ressona la seva influència. Se n'ha fet tota mena de marxandatge, i tampoc no ens ha d'estranyar que existeixin uns dibuixos animats dedicats al seu particular univers. 



Aquí tenim la introducció de Pac-man, o Pac-man: The Animated Series, que es va emetre als Estats Units entre 1982 i 1984 amb un total de 21 episodis dividits en 2 segments cadascun, per tant 42 històries, que a més es va emetre en 2 temporades. 

La sèrie estava protagonitzada, òbviament, per en Pac-man, però també hi veiem la Pepper (la Ms. Pac-man) i en Pac-Baby, que el 1982 havia protagonitzat el seu propi videojoc. Tots tres viuen a Pac-Land, un lloc on tot té forma esfèrica o gairebé esfèrica, i s'hauran d'enfrontar, com segurament heu endevinat, als pesats dels fantasmes que veiem als videojocs: en Blinky, en Pinky, l'Inky i en Clyde, que treballen per a en Mezmaron, un ésser que vol aconseguir totes les boletes, que són l'aliment i la font d'energia principal de la ciutat.



A banda de la sèrie principal, també es van emetre dos especials, concretament de Halloween i de Nadal, que encara ara, pel que podem llegir a la Wikipedia, s'emeten encara cada any, evidentment els dies adequats. 


Poso unes imatges del Pac-Land, un títol publicat per a recreatives el 1984 i portat a diversos sistemes domèstics, perquè aquesta entrega, totalment allunyada de la resta de títols de la franquícia i ja comentada a l'entrada sobre el revolucionari Pac-man, estava basada en la sèrie de dibuixos animats de què hem parlat avui.


I de cara a l'any que ve, 2013, arribarà una nova sèrie animada, Pac-man: The Adventure Begins, aquest cop feta amb ordinadors i pensada per a la seva emissió al canal Disney XD en 3D estereoscòpiques (per això veieu el vídeo borrós). 





2 comentaris:

  1. Molt molt vagament recordo haver vist el Pac-Man a la tele :D

    juraria que tv3, perquè no podria assegurar-ho, però el concepte "cocos energètics" ressona pel meu cap :D

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs segurament tens raó, aquí confirmen el que dius: http://www.pixfans.com/la-serie-de-dibujos-de-pac-man/

      Gràcies per l'aportació!

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...