Què estàs buscant?

dissabte, 20 de desembre del 2014

Petits clàssics: Rolo to the Rescue

Més d'una vegada, i més de dues, he dedicat una entrada d'aquesta secció a algun videojoc, i fins i tot alguna saga, que era massa important com per considerar-lo un petit clàssic, però no tant com per formar part de la secció Grans sagues de la història dels videojocs.

El d'avui, en canvi, sí que és d'aquells petits, petits. Un títol de 1992 que no va tenir seqüeles i que va sortir per a la Mega Drive, però que segur que recordem com a mínim pel nom, i va obtenir bones puntuacions. Vaja, el petit clàssic ideal.


És el Rolo to the Rescue, que Electronic Arts va desenvolupar per a la 16 bits de Sega i que ens posava a la pell d'un elefant, el Rolo del títol, amb la missió d'escapar del malvat amo del circ, rescatar altres animals i tornar amb la seva mare. Per tant, és un títol totalment descriptiu del que ens trobem després al joc.


Com podem veure al vídeo, es tracta de vèncer enemics i rescatar un conill, un esquirol, un castor i un talp, que ens acompanyen durant la pantalla, que podrem controlar, perquè cadascun té unes habilitats diferents que ben gestionades ens permetran sortir de la pantalla. Ara bé, només en podem dur 3 alhora, per tant n'haurem de descartar un i ho haurem de fer sàviament o ens podríem trobar atrapats a la pantalla.

Tot i l'aparença infantil del joc, i probablement s'adreçava a aquest segment dels usuaris, en realitat diuen que és un videojoc força difícil. A banda dels errors que podem cometre en triar els nostres acompanyants, hi ha desenes i desenes de pantalles que hem de resoldre sense poder desar la partida, a més de nivells ocults on també hem de rescatar animals i que només podem provar una vegada. Per què és important, això? Aneu al minut 13:32 del vídeo següent:


Resulta que el joc té dos finals diferents. El primer és feliç, però al segon ens diuen que, com que no hem rescatat tots els animals, ens quedarà a la consciència i no serem del tot feliços mai de la vida. Un missatge una mica dur per als infants, o bé un senyal que, en realitat, el Rolo to the Rescue és per a adults malgrat l'aspecte rebufó dels seus personatges i el seu món.

Si ho volem evitar, tant si som petits com grans, haurem de completar el joc al 100%, tasca gens fàcil però que alhora allarga la vida d'aquest cartutx perquè n'incentiva la rejugabilitat. Com a mínim és un títol que val la pena tenir en compte si mai ens el trobem barat, oi?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...