Què estàs buscant?

dissabte, 24 de gener del 2015

Accessoris: Trance Vibrator

Parlàvem l'altre dia de l'aquí inèdit iS - Internal Section de la Playstation, en el qual molt probablement s'havia inspirat un altre joc, el Rez, així com les seves seqüeles. Llavors vaig descobrir l'existència d'un perifèric que em dóna l'excusa perfecta per a rescatar una secció ja anciana i amb poques possibilitats de futur, i alhora fer una entrada més del bloc, que sempre va bé.

El Rez, de 2001, és un shooter sobre rails, musical a més a més, de Sega, que va tenir versions per a la Dreamcast al Japó i Europa i per a la Playstation 2 als tres mercats principals del sector, i feia així:


Però poso el vídeo només perquè us feu una idea de com és el videojoc que va originar l'accessori, perquè tingueu al cap la música techno que l'ambienta i la interacció amb un aparell que es va posar a la venda amb la versió per a la Playstation 2.


L'accessori en qüestió és el Trance Vibrator, un perifèric que es connecta a la consola per USB i que, ben protegit per una funda que està inclosa al pack, podem col·locar-nos sota els peus, a la butxaca, a la falda o sota el cul, si volem, per tal de notar vibracions en consonància amb la música de les pantalles i que es produeixi el fenomen de la sinestèsia, segons el qual l'estimulació d'un sentit provoca una resposta involuntària en un altre, en aquest cas una vibració (tacte) ens faria pensar en un efecte sonor del joc (oïda) i viceversa.

La gràcia de la idea és que la vibració és molt més forta que la que proporciona el comandament Dualshock 2 estàndard de la Playstation 2, i que a mesura que avancem van creixent encara més. I també que, per les possibilitats de col·locació que ofereix, pel seu nom i per la tendència a pensar malament que té la gent (només cal posar "trance vibrator" a Google Imatges), hi ha qui ha vist en el Trance Vibrator, i també hi ha qui les ha dut a terme (en anglès, però val la pena llegir-ho), possibilitats que van més enllà del massatge.


La culpa la tenen els mateixos responsables, però, amb anuncis com aquest japonès del Rez, on dos nois sense samarreta gaudeixen del joc o, més aviat, de les vibracions, tot i que a l'anunci curiosament s'insinua que les proporciona el propi Dualshock, cosa que sabem que no és veritat, com a mínim fins a aquests extrems.

Però hem d'admetre que era quelcom més aviat previsible, la gent se n'hauria adonat sola: un usuari pot estar jugant al joc i un altre sostenint, o subjectant com vulgui, el perifèric. 


El pack amb el Rez era exclusiu de la versió japonesa del joc, però l'aparell també es podia comprar per separat i va per USB, de manera que és compatible amb les PS2 europees i americanes. Una altra cosa són els videojoc compatibles: tenim la versió per a PS2 de l'Space Channel 5: Part 2, també de Sega, i la versió japonesa del Disaster Report, anomenada Zettai Zetsumei Toshi.

Per cert, el Rez HD, que va sortir el 2008 per a Xbox Live Arcade, no pot aprofitar del Trance Vibrator, però sí que presenta una alternativa en permetre l'ús de fins a quatre comandaments de la Xbox 360 per tal de transmetre les possibilitats vibratòries del joc, però és clar, no de la mateixa manera. Ara bé, en pot gaudir més gent de manera simultània. 



2 comentaris:

  1. em quedo més tranquil sabent que no soc l'únic que té la ment bruta xD

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...