Què estàs buscant?

dilluns, 6 d’abril del 2015

Accessoris: Jumper Pak, el perifèric que no feia res

N'hem vist molts, d'accessoris i perifèrics, en aquest bloc, però el d'avui el vaig conèixer per casualitat fa uns dies. Resulta que un reduïdíssim nombre de videojocs de la Nintendo 64 feia ús d'un accessori anomenat Expansion Pak, que des de la seva aparició el 1998 proporcionava a la consola 4 megues de RAM extra. En alguns casos només en millorava els gràfics (en resolució o en frame rate), en d'altres era necessari per a l'aparició de determinats aspectes de la jugabilitat, i en dos jocs concrets, el The Legend of Zelda: Majora's Mask i el Donkey Kong 64, era imprescindible i les primeres edicions l'acostumaven a incloure.

Jo, que tinc una Nintendo 64 que em van regalar però que era adquirida de segona mà, em pensava que no tenia aquest accessori, i vaig posseir un Donkey Kong 64 complet que vaig acabar revenent perquè, repeteixo, em pensava que no tenia l'Expansion Pak i no el trobava per separat a un preu raonable. Anys després vaig extreure la tapa del port superior de la consola i resulta que hi havia instal·lat un Expansion Pak. Ara que tot ha pujat tant de preu m'estiro els cabells, perquè no tornaré a trobar aquell joc a un preu decent.


Però no és de l'Expansion Pak que vull parlar avui, sinó d'una cosa molt més apassionant, i ho dic amb tot el sarcasme possible, però en realitat és interessant. Es tracta del Jumper Pak, la peça que hi havia en aquest port superior de la Nintendo 64 de sèrie, i que se substituïa per l'Expansion Pak.

Tot i que el títol de l'entrada impacta, admeto que és una mica trampós: no és que el Jumper Pak no fes res, no és que fos inútil. És necessari tenir-lo posat en aquell port llevat que hi tinguem instal·lat l'Expansion Pak. Tanmateix no es venia per separat i si algú el volia l'havia de demanar expressament a Nintendo. Jo, que no el tinc, val més que conservi en bon estat l'Expansion Pak o no podré jugar ni tan sols amb els videojocs que no el requereixen.  


És a dir, que si per fer la gràcia vam extreure el Jumper Pak que venia amb la consola i el vam perdre, o vam comprar una unitat sense cap dels dos perifèrics, no hi podrem jugar. Si engeguem la consola amb el port superior buit, no veurem la imatge a la pantalla.

Per tant, no és que sigui innecessari, però està pensat per a "guardar-li el lloc" a l'Expansion Pak. En termes tècnics que a mi se m'escapen, perquè d'informàtica hi entenc ben poc, el Jumper Pak és el que és coneix com un RAMBUS Terminator, que tanca el circuit. De fet, al Japó es diu Terminator Pak.


3 comentaris:

  1. Feia que la consola funcionés, et sembla poc?! És com si dius que el cable d'alimentació es un perifèric que no fa res xD

    ResponElimina
    Respostes
    1. Home, sí, però mira que és ridícul que calgués això! xD

      Elimina
  2. Molt interessant el article, que no per suposat o conegut deixar de ser important el què expliques.

    Simplificant una mica la idea, el Jumper Pak fa de fusible sense ser realment un fusible.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...