Què estàs buscant?

dissabte, 24 de juny del 2017

Però d'això també hi ha videojocs? Action Man

Torna la secció en què descobreixo que s'han fet videojocs de franquícies que no m'havia passat pel cap que tinguessin també una versió electrònica, i novament és una del món de les joguines. 

Si fa uns anys vèiem els videojocs basats en els Clicks de Playmobil, avui és el torn de les figures de la línia Action Man, que curiosament van néixer el 1966 com a còpia llicenciada els G.I. Joe de Hasbro -que originalment eren grans, com els Action Man que coneixem, i no de 3 polzades i 3/4 com es va rellançar la línia el 1982-, però al Regne Unit i Austràlia, redissenyats com a agents secrets en comptes de militars, que era un tema que a Europa no provocava la mateixa trempera que als Estats Units.


Doncs bé, van tenir uns quants videojocs, tot i que van començar a sorgir gràcies a dues sèries de televisió que se'n van fer, la primera de les quals el 1995. El primer videojoc, però, amb el títol Action Man: Raid on Island X, va sortir el 1999 per a PC. 


En aquell primer videojoc dels Action Man podíem personalitzar el nostre personatge i superar tota mena d'entrenaments abans d'endinsar-nos en missions per diversos escenaris amb l'objectiu de rescatar el nostre company de l'illa del Dr. X. 


L'any següent, amb nova sèrie de televisió, es posava a la venda, també per a PC, l'Action Man: Jungle Storm, que ens convidava a tornar a enfrontar-nos al Dr. X per tal de rescatar un agent desaparegut, amb l'ús d'armes i accessoris que sortien de la línia real de joguines.


Continuem a l'any 2000, perquè va ser llavors quan va sortir l'Action Man: Operation Extreme, a Europa Mission Xtreme, per a PC i per primer cop PlayStation, que altre cop ens permetia moure'ns per escenaris rics en diversitat i arreu del món, i altre cop ens havíem d'enfrontar al Dr. X, però el rescatat aquest cop havia de ser un científic. 

La principal novetat era que, a banda de les pantalles en què controlàvem el protagonista en tercera persona, també n'hi havia que ens feien portar un vehicle amb una perspectiva isomètrica. 


També el 2000 sortia l'Action Man: Destruction X, que a més de les pantalles de persecució en cotxe ens oferia enfrontaments amb una perspectiva diferent: càmera darrere del personatge, dissenys grans i dinosaures. 


El 2001 la saga feia el seu salt a les portàtils amb l'Action Man: Search for Base X, per a la Game Boy Color, que no presentava grans novetats, però alguna sí: acció plataformera de scroll lateral amb objectes que ens facilitaven la feina, rutes alternatives, escenaris de tota mena de climes, enemics robòtics i la cerca del Dr. X.


De l'Action Man: Arctic Adventure, de 2002 i només per a PC, no n'he trobat cap vídeo, pero va existir. 

Tenim aquesta captura d'un joc que també ens feia fer de tot per tal de reflectir totes les coses que representa que sabien fer els ninots, però aquest cop en una missió per a evitar que un malvat científic associat al Dr. X desfés els pols. 


Finalment, i aprofitant que es va estrenar una pel·lícula del mateix nom l'any 2004, va sortir per a la Game Boy Advance l'Action Man Robot Atak, en què altre cop calia localitzar l'illa del Dr. X -suposo que anava canviant, perquè si no trobo que n'hi ha per fer-s'ho mirar-, però ara amb l'ajuda de dos companys amb habilitats diferents, alguna pantalla amb desplaçament en vehicle amb vista des del darrere i curiosos combats contra grans enemics.

Aquests han estat, doncs, els videojocs adreçats al públic infantil que s'han fet sobre aquesta línia de productes que personalment només coneixia dels constants anuncis televisius que en veia de petit -tampoc vaig ser mai gaire de G.I. Joe, en tenia 5 o 6-, però que van triomfar durant molts anys.


1 comentari:

  1. No he tingut mai cap Action man ni G.I. Joe.

    PS: El Dr. X es molt escorredís!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...