Què estàs buscant?

dimarts, 28 de juny del 2022

Portades: Sunsoft Grand Prix

Benvingudes i benvinguts a una nova entrada d'una de les seccions més populars del blog, més que res perquè l'amic Suso hi comenta quan se'n publica una i diu que li agraden. Això compta com a feedback i és 100% positiu, de manera que dono aquestes afirmacions per absolutes i fiables.

Aquest cop veurem les portades que va tenir en diferents regions un videojoc que jo no coneixia ni de nom, i m'hi jugo alguna cosa que no és especialment conegut, però com que en aquesta secció això no té cap importància, espero que no us sàpiga greu.

El Sunsoft Grand Prix -he de reconèixer que no m'acaba d'agradar que un videojoc tingui al títol el nom de la companyia que el va desenvolupar- és un videojoc de fórmula 1 que va sortir per a la Game Boy el 1990, tot i que això va ser al Japó (ja hi arribarem). A Europa hi va sortir el 1992.

No el conec personalment, no he tingut el plaer, però he de dir que l'esport que representa no és el meu preferit i crec que no he jugat mai a cap videojoc que hi estigui basat, ni a la Game Boy, que tenia al seu catàleg per exemple l'F-1 Race i l'F-1 Spirit, ni tan sols al mític Super Monaco GP, cosa que no vol dir que no ho pensi fer mai. El joc no em sona de l'època, ni de les revistes, però se suposa que si va estar disponible a les nostres botigues tenia aquesta portada, pel que he trobat com la de la resta d'Europa.

Aquesta vegada no en podem veure la versió dels Estats Units, perquè no va sortir en aquell territori, però per sort o per desgràcia al Regne Unit va ser distribuït per Ocean amb un disseny de portada diferent, com si fos d'un joc de línia econòmica, que ja sabem que se solen rellançar més barats però amb un disseny de portada pitjor, com per avergonyir el comprador que ha esperat una rebaixa oficial i definitiva per comprar-se'ls. 

Així que en veurem 3 dissenys igualment, com a la resta d'entrades de la secció, només que aquest cop que el que està unit és el regne, i no els estats. A mi, si bé el primer em sembla correcte i representatiu del que després ens trobem al joc -evidentment no videojoc d'F-1 poligonal, en aquella època es feien amb vista zenital o des del darrere, i era la millor idea-, aquest dels britànics em sembla lleig, directament. Haurem d'anar al Japó, al llançament original de 1990, a veure si la cosa ens agrada més.

Després de la funcional europea i la lletja britànica no era difícil, i tampoc sorprenent, que ens agradés més l'última, que també acostumo a deixar per al final la bona o la interessant de les tres portades, però a mi és que m'agrada força per mèrits propis.

Allà el joc es deia F-1 Boy, i la portada és ben simpàtica amb el seu disseny de tipus anime. Si la voleu, però, ja podeu preparar els calés, perquè no és un joc que doni gaires resultats a eBay, i complet encara menys. Si el trobeu ens n'anem a les tres xifres.

Ho pregunto sempre, però suposo que estareu d'acord amb mi: quina portada us agrada més? I el joc el coneixíeu? Hi heu jugat? 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...