Què estàs buscant?

dimarts, 24 de març del 2009

Actualitat: Zeebo, la consola dels... pobres?

Avui també inauguro secció, perquè sí que és cert que no pretenc parlar gaire de notícies relacionades amb els videojocs (hi ha molts webs i blocs que ja ho fan), però de tant en tant hi ha coses que criden l'atenció i m'agrada comentar i donar-ne la meva opinió. Començaré amb l'anunci del llançament de la consola Zeebo, una consola de la companyia Tectoy que sortirà al Brasil el proper maig.



Quina és la gràcia d'aquesta consola, si és que en té cap? Bé, afirmen que no pretén competir amb les consoles actuals, i pels jocs que han dit que tindrà al començament és evident que no pot fer-ho, ja que són versions de títols de passades generacions, com el Quake, el Prey o el Need for Speed Carbono. Llavors, quin interès té? Es veu que valdrà 199 dòlars i que l'aniran treient en països en vies de desenvolupament com Mèxic, Índia, la Xina i diversos de l'Europa de l'Est en els propers anys. A més, els jocs seran descarregables gràcies a una connexió a internet que no s'haurà de pagar, que serà només durant l'estona de la descàrrega i que ja vindrà inclosa en el preu dels jocs, que valdran entre 5 i 15 dòlars.

Llegit això, el que m'he preguntat jo és... Si aquesta gent pot pagar 199 dòlars, per què no es compra la millor consola en catàleg i tecnologia del moment, la Xbox 360, que val encara menys? I quina gràcia té que sigui per a un públic amb menys poder adquisitiu que el del primer món si les descàrregues dels jocs s'han de pagar igualment, i a més no són títols actuals?

Per a la segona pregunta no he trobat cap resposta, però pel que sembla, desgraciadament en aquests països és complicat aconseguir una consola de les nostres, ja que les poques que arriben valen diverses vegades el que ens costen a nosaltres, suposo que perquè no es distribueixen oficialment i les han d'aconseguir d'importació i algú del mig del procés en treu un immoral benefici. Que gent més pobre que nosaltres hagi de pagar més diners pel mateix els ho fa encara més impossible, i curiosament els habitants d'aquests llocs que poden pagar-se les consoles a preus astronòmics... segurament tenen més diners que nosaltres. Però, és clar, són una minoria.

Per tant canvio l'opinió que en tenia quan he llegit la notícia i de moment felicito la iniciativa, perquè tothom té dret a accedir a la diversió que proporcionen els videojocs. Ara, no estaria malament que alguna ONG fes, entre totes les altres tasques evidentment més importants que l'entreteniment, repartiment de consoles i videojocs de segona mà entre els més desafavorits de tots els països pobres i mig pobres del món. I que fossin de totes les generacions de videojocs, que la història d'aquest mitjà d'entreteniment ens ha donat alegries i encara ens les pot donar sense necessitat d'aparcar les consoles antigues. Jo ho veig factible: podrien comprar, per exemple, Saturns, Playstations i Megadrives als Cash Converters i dur-les a l'Índia, l'Àfrica o qualsevol altra banda del món.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...