Què estàs buscant?

diumenge, 10 de maig del 2009

Cinema i videojocs: Els Caçafantasmes

La segona entrega d'aquesta nova secció repassarà els videojocs d'una altra saga mítica dels 80, Els Caçafantasmes.

Els Caçafantasmes van tenir dues pel·lícules, de 1984 i 1989 respectivament, i una sèrie de dibuixos animats molt coneguda al nostre país. El primer videojoc basat en la franquícia no es va fer esperar gaire, de fet va aparèixer com a Ghostbusters per a Commodore 64, Amstrad CPC, MSX, Apple 2 i ZX Spectrum el mateix any de l'estrena de la pel·lícula. Posteriorment arribaria a l'Atari 2600, la Master System, la NES, el PC i la Megadrive.


Un vídeo de la versió de la Master System. Realment ho podia fer molt millor, però eren els principis de la 8 bits de sobretaula de Sega. Especialment dolenta la música. Tant aquesta versió com la de la NES van sortir el 1987. El 1990 veuria la llum la conversió per a la Megadrive.



Vèiem aquí la versió del Commodore 64, impossible de confondre encara que sigui gràcies a la part sonora. El 1987 precisament sortia The Real Ghostbusters, que era el nom també de la sèrie d'animació, primer per a l'arcade i un temps després per als microordinadors Amiga, Amstrad CPC, Commodore 64, ZX Spectrum i Atari ST.


Com es pot veure, això ja és una altra cosa. La seqüela del film, Ghostbusters II, també va veure la llum als sistemes domèstics, tot i que el joc es basava només lleugerament en la pel·lícula. En rebrien una versió el 1990 l'Amstrad CPC, l'Amiga, la Gameboy, el Commodore 64, el PC, el ZX Spectrum, l'Atari ST i la NES, on es deia New Ghostbusters II per un embolic que després comentarem.

Com a curiositat, es va arribar a programar també per a l'Atari 2600 el 1989, però al final no va sortir a la venda perquè Activision es va fer enrere en veure que el sistema estava més que moribund.



El de la Gameboy, una petita joia del seu catàleg. A mi me'l van deixar quan era petit i em va agradar molt.

El de la NES es deia, com he dit, New Ghostbusters II i era com el de la Gameboy, tot i que superior i amb l'opció multijugador. El nom el tenia diferent perquè als EUA els drets de Ghostbusters II els tenia Activision, que va fer aquest joc:

El 1993 la portàtil de Nintendo va rebre al seu catàleg una altra versió del The Real Ghostbusters, una cosa estranya que en realitat era un clon del Garfield Labyrinth.


Aquest és el dels Caçafantasmes...


...I aquest el del Garfield. Més que evident, oi?

El 2001, i allunyat tant de l'argument de les pel·lícules com dels personatges que les protagonitzen, va sortir per a la Gameboy Color l'Extreme Ghostbusters, que bevia d'una nova sèrie d'animació. I l'any següent sortia per a la Gameboy Advance l'Extreme Ghostbusters: Code Ecto-1, que tenia la pinta que veiem al vídeo.

El 2004 arribava l'Extreme Ghostbusters: The Ultimate Invasion, un shooter que requeria la pistola de la consola per a la qual va sortir, que era... la Playstation! Sí, la primera, tot i que ja era l'any 2004 i la seva successora duia 4 anys al mercat.


El 2005 i el 2006 sortirien per a mòbils dos jocs de la franquícia, el Ghostbusters Mobile i el Ghostsbusters 2006, respectivament. I, tot i que no hi ha hagut encara cap tercera part de la saga al cine (encara que s'està preparant una pel·lícula d'animació per ordinador amb les veurs dels actors de les primeres entregues), sí que existeix argumentalment parlant un Caçafantasmes III al món dels videojocs, també amb les veus dels actors, que apareixerà aquest proper mes de juny per a Xbox 360, Ps3, Wii, Nintendo DS, Ps2 i PC, i aquest és el tràiler del joc:

És interessant que es faci un projecte d'aquesta mena, una història que podria ser perfectament una tercera part cinematogràfica, però en videojoc i aparentment tan ben cuidada... i això al mateix temps que s'està intentant fer la pel·lícula d'animació per ordinador, que el més habitual seria fer coincidir totes dues coses i que el joc estigués basat en la pel·lícula, però en fi, esperem que això signifiqui el naixement de dues noves aventures dels Caçafantasmes, diferents però igualment interessants.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...