Què estàs buscant?

dimecres, 6 de maig del 2009

Jocs de la meva infantesa: Teenage Mutant Ninja Turtles II. Back from the Sewers

Amb aquest títol tan llarg arribava el segon joc de les Tortugues Ninja a la Gameboy, fins ara l'únic que he pogut provar de la primera portàtil de Nintendo. Va ser el meu segon títol de la mítica màquina, acompanyant el Tetris, que venia al pack de la Gameboy.


Aquesta, però, no és la caràtula del joc que jo tinc. En aquella època, el 1992, encara era avantatjós comprar a les famoses "botigues del port" de Barcelona, realment sortia més barat comprar-hi consoles i jocs, i en aquell moment no hi vaig donar importància, però el Turtles II em venia amb capsa i instruccions en japonès. Malauradament, és un dels dos o tres títols de la Gameboy dels quals no conservo ni tan sols les instruccions. Però bé, el joc era el mateix, els textos eren en anglès de tota manera i no hi va haver cap problema.



Aquest joc, un beat'em up d'estil clàssic, algunes pantalles fins i tot amb la profunditat característica del gènere (profunditat física, vull dir, estil Final Fight, no pas argumental), em va impressionar enormement amb la possibilitat de dur qualsevol de les quatre tortugues — tot i que jo sempre duia el meu preferit, el Leonardo—, la quantitat d'enemics i característiques d'aquests, els caps de final de fase, que eren els grans dolents de la sèrie de dibuixos, i la llargada del joc. No és fàcil, no crec que sigui possible acabar-se'l sense haver de lamentar la mort de més d'una tortuga adolescent mutant, i el pitjor de tot és que en aquella època no es podien gravar les partides, de manera que te l'havies de passar d'una tirada.



Sempre m'he quedat amb les ganes, i algun dia em trauré l'espina, de jugar al primer de tots, el Fall of the Foot Clan, i el tercer i últim de la Gameboy clàssica, el Radical Rescue, cartutxos que van força cars i són difícils de trobar amb capsa i instruccions, però puc afirmar amb seguretat que Back from the Sewers és un dels millors jocs del catàleg de la portàtil de 8 bits, i si jutgem els vídeos que hi ha per Youtube dels altres dos títols, el previ i el posterior, no és difícil veure que la segona entrega és la millor de les tres.

I, com sempre, però molt resumidament perquè un altre dia en parlaré a la secció "Còmics i videojocs" (sí, les Tortugues Ninja vénen del còmic), faig un repàs dels jocs de la franquícia nascuda el 1984 dels creadors de còmic Kevin Eastman i Peter Laird:

-Teenage Mutant Ninja Turtles (1989, NES, PC, Amiga, Amstrad CPC, Atari ST, Commodore 64, MSX i Spectrum)
-Teenage Mutant Ninja Turtles: Fall of the Foot Clan (1990, Gameboy)
-Teenage Mutant Ninja Turtles: The Manhattan Missions (1991, PC)
-Teenage Mutant Ninja Turtles II: The Arcade Game (1989-1991, NES, PC, Amiga, Amstrad CPC, Atari ST, Commodore 64, MSX, Spectrum i Sharp X68000)
-Teenage Mutant Ninja Turtles II: Back from the Sewers (1991, Gameboy)
-Teenage Mutant Ninja Turtles III: The Manhattan Missions (1992, NES)
-Teenage Mutant Ninja Turtles: Turtles in Time (1992, Super Nintendo, considerat el número IV)
-Teenage Mutant Ninja Turtles: The Hyperstone Heist (1992, Megadrive, el número V, anomenat al Japó "Return of the Shredder")
-Teenage Mutant Ninja Turtles III: Radical Rescue (1993, Gameboy)
-Teenage Mutant Ninja Turtles: Tournament Fighters (1993, NES; 1994, Megadrive i Super Nintendo)
-Teenage Mutant Ninja Turtles (2003, Gameboy Advance, PC, Ps2, Xbox i Gamecube, basat, com els 4 que vénen a continuació, en la nova sèrie d'animació)
-Teenage Mutant Ninja Turtles 2: Battle Nexus (2004, Gameboy Advance, PC, Ps2, Xbox i Gamecube)
-Teenage Mutant Ninja Turtles 3: Mutant Nightmare (2005, Gamecube, Nintendo DS, Xbox i Ps2)
-Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Melee (2005, Gamecube, Xbox, PC i Ps2)
-Teenage Mutant Ninja Turtles Fast Forward: Ninja Training NYC (2006, mòbils)
-TMNT: Power of 4 (2007, mòbils, basat en la pel·lícula d'animació per ordinador del mateix any, com el proper títol)
-TMNT (2007, Xbox 360, Wii, Ps2, PSP, Nintendo DS, Gamecube, PC i Gameboy Advance, essent la versió de la portàtil de 32 bits de Nintendo un dels últims jocs del seu catàleg i alhora una versió força diferent de les altres, amb una mecànica pròpia que li va proporcionar excel·lents crítiques)
-Teenage Mutant Ninja Turtles: Smash Up (ha de sortir enguany per a la Wii i l'estan desenvolupant els creadors del Super Smash Bros. Brawl i gent que va col·laborar en les sagues Ninja Gaiden i Dead or Alive).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...