Què estàs buscant?

diumenge, 14 de juny del 2009

Còmics i videojocs: Bola de Drac (2a part)

Ahir no hi va haver missatge al bloc i pot ser que en els propers dies falli alguna vegada, estic en plens exàmens, però de vegades hi ha l'ocasió de fer petits descansos i en el d'avui faré la segona part dels videojocs basats en Bola de Drac. Aquest cop repassaré els jocs que van sortir per a les consoles de 16 bits. Som-hi:



El Dragon Ball Z: Super Saiya Densetsu de la Super Nintendo seguia la mecànica dels jocs vistos a la NES i va aparèixer el 1992. I l'any següent, el 1993...




...El primer joc de Bola de Drac de la Super Nintendo que va arribar a Europa (no als Estats Units), traduït al francès com era costum en aquella època, el Dragon Ball Z: Super Butôden. Bé, en realitat la gent feia molt temps que hi jugava, quan va arribar a la zona PAL, gràcies a l'adaptador de la Super per a jocs japonesos que, qui més qui menys, tenia. Va tenir un gran èxit, perquè a més era el primer que tenia un sistema de joc de lluita tradicional, un contra un, amb combinacions de botons i no de cartes.




El Dragon Ball Z: Super Butôden 2, també per a la 16 bits de Nintendo, sortia el 1994 a les nostres terres, millorava el primer en tots els aspectes i és probablement el millor dels d'aquella tongada.




Oh... aquest... el primer i l'únic de la Mega Drive! El Dragon Ball Z: Bûyû Retsuden, també de 1994. Quan va sortir era una època en què la 16 bits de Sega estava recuperant el seu prestigi en una mena de cant de cigne (al cap de poc sortiria la Saturn) que va dotar el seu catàleg de títols del mateix nivell dels de la Super Nintendo, i va ser una sorpresa d'allò més agradable que els jocs de Bola de Drac deixessin de ser exclusius de la SNES. També va arribar primer la versió japonesa amb adaptador, que en aquella època es venia per més de 100 euros (en pessetes eren fàcilment 17.000). Penso que no arriba al nivell tècnic de cap dels de la consola de la competència, però igualment és un molt bon joc de Bola de Drac.




També el 1994 va sortir per a l'estranya consola Playdia, que en realitat era de 8 bits i el seu catàleg es basava en jocs de vídeos interactius de l'OVA, el Dragon Ball Z: Shin Saiyajin Zetsumetsu Keikaku - Chikyû Hen.




Afortunadament el mateix any ens arribava el tercer de la Super Nintendo, el Dragon Ball Z: Super Butôden 3, que duia encara més lluny el que s'havia vist fins aquell moment.




Aquest és el del PC Engine (Turbografx fora del Japó), el Dragon Ball Z: Idainaru Son Goku Densetsu, novament de 1994 i el més extens pel que fa a arcs argumentals recollits. Jo no el coneixia i el vídeo m'ha deixat parat. El desembre d'aquell mateix any va sortir al mercat el segon i últim joc de la Playdia, el Dragon Ball Z Gaiden: Saiyajin Zetsumetsu Keikaku - Uchû Hen, que era com l'altre, de vídeos interactius, i no crec que sigui necessari posar-ne una mostra.




Per fi arribem al 1995 i al següent joc de la Super Nintendo, el Dragon Ball Z: Super Goku Den - Totsugeki Hen, que en tenir un altre cop un sistema estrany no va arribar al Vell Continent.




I la segona part del d'abans, també de 1995, el Dragon Ball Z: Super Goku Den - Kakusei Hen, que ens narra Bola de Drac Z fins a la lluita amb en Freezer.




El 1996, quan ja havia sortit alguna entrega per a Playstation i Saturn, s'acabava l'era de Bola de Drac a les 16 bits amb el Dragon Ball Z Hyper Dimension de la Super Nintendo, que amb un aspecte nou i un sistema un pèl diferent del que s'havia vist als títols de lluita un contra un va aconseguir defensors i detractors.

Però tot i que no és una consola de 16 bits, en aquella època van sortir dos jocs de Bola de Drac per a la Gameboy, i ja vaig anunciar a la primera entrega que en parlaria, així que som-hi: en primer lloc, el 1994 va aparèixer el Dragon Ball Z: Goku Hishôden, del suadíssim estil que tant es va veure a la Nintendo. No he pogut trobar-ne cap vídeo, només n'hi havia un de les imatges del final, de manera que poso una mostra del segon, el Dragon Ball Z: Goku Gekitôden, que va sortir el 1995 i només és diferent en el fet que la part de la sèrie que hi surt és més nova.



Arribats a aquest punt, la propera entrega de "Còmics i videojocs" repassarà els jocs de Bola de Drac que van sortir a les consoles de 32 bits, que tampoc no són pocs. Quins eren millors: els que eren en 3D o els que apostaven per mantenir les 2D? La setmana que ve sortirem de dubtes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...