Què estàs buscant?

dimarts, 2 de juny del 2009

Comparativa: Robocop vs. The Terminator

Ho vaig dir fa uns dies i ho compleixo. Recupero la secció "Comparatives" per parlar de les diferències entre les versions del joc Robocop vs. The Terminator. El requisit per formar part d'aquesta secció, ho recordaré, és que un mateix joc sigui força diferent segons la consola, tant en general com en aspectes concrets sempre que siguin importants, deixant de banda l'aspecte gràfic.


La idea de barrejar aquestes dues icones del cinema d'acció la van tenir, en realitat, dos pesos pesats del món del còmic el 1992, Walt Simonson amb els llapissos i Frank Miller com a responsable del guió, i es va editar amb el mateix títol en forma de minisèrie de 4 números per part de Dark Horse. Entre 1993 i 1994 van sortir diverses versions de la història en format videojoc, per a les consoles de l'època: Gameboy, Game Gear, Master System, Mega Drive i Super Nintendo, mentre que la 8 bits de Nintendo, la NES, es va quedar sense joc després que cancel·lessin el projecte.

Doncs bé, cada sistema era diferent i hi havia lògiques diferències gràfiques i d'experiència jugable, però destaquen les que hi ha entre la versió de la Mega Drive i la de la Super Nintendo, màquines que més o menys eren capaces de les mateixes coses.



Aquest era el de la Mega Drive, amb una estètica més propera a les pel·lícules com a diferència més visible a primer cop d'ull.



El de la Super Nintendo eliminava la sang, com és habitual en la companyia (la versió de la Master System demostra que Sega no tenia problemes amb el líquid que ens manté amb vida), i tenia una estètica més propera al còmic.

Fins aquí les diferències clarament apreciables, però no n'hi ha prou per justificar una entrada al bloc. Què més hi havia? Bé, els punts forts de la versió de la Mega Drive, que li valen el recolzament de la majoria d'opinadors sobre el tema, són els següents: en Robocop pot dur més armes i té un arsenal més divers, s'enfronta entre altres enemics al Robocop 2 (cosa que no passa en Super Nintendo), hi ha codis per poder fer més atacs sanguinaris, i quan morim continuem des d'on érem.

Per la seva banda, Robocop vs The Terminator a la Super Nintendo se cenyeix més a l'argument del còmic, té escenes que explicaven aquest argument repartides per tot el joc (a la Mega Drive només al principi), hi surten enemics femenins sense haver d'introduir cap codi com sí que passa amb la versió rival, hi ha alguns moments FPS (First Person Shooter) i els enemics es regeneren.

Una altra diferència, però que no tenia res a veure amb la consola, sinó amb el mercat, la veiem a les caràtules:


L'europea...


...I l'americana.

Les versions de Master System, Game Gear i Gameboy eren tècnicament inferiors, són molt més recomanables les de 16 bits, però a l'hora de triar... quina agafem? Hi ha debats sobre la qüestió, almenys n'hi va haver, però s'acostuma a considerar superior la de Sega, tot i que per poc. Totes dues tenen coses bones i dolentes que l'altra no té. En fi, tampoc no és cap meravella de títol, però si tenim curiositat sempre podem recórrer als emuladors abans de comprar el joc per a Mega Drive o Super Nintendo.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...