Què estàs buscant?

dijous, 25 de juny del 2009

Pel·lícules de videojocs: Street Fighter (1994)

Novament inauguro secció, perquè encara que sembli mentida em fa menys mandra això que fer l'enèsima entrega d'alguna altra que tingui més per la mà, i en aquest cas el tema seran els videojocs que han fet el salt a la pantalla gran. No és cap secret que no acostumen a sortir productes gaire bons, però un dels casos més flagrants és el de la mítica franquícia Street Fighter.


Protagonitzada per en Jean-Claude Van Damme (Guile) i pel difunt Raul Julia (M. Bison), a més de la Kylie Minogue en el paper de Cammy, l'argument de la pel·lícula s'allunyava bastant de la trama dels videojocs, i caracteritzava els personatges d'una manera poc respectuosa amb la realitat. Per posar un exemple d'això, els importantíssims Ken i Ryu apareixen retratats aquí com a estafadors de pa sucat amb oli, realment penosos, i el film en general té diversos moments d'humor que no se sap d'on han sortit, però del joc segur que no.



Això és una petita mostra d'aquella pel·lícula que no va agradar ni als fans de la saga ni a la crítica, que deia que l'única cosa que valia la pena de tota la cinta era l'actuació de Raul Julia, mort poc després. Tot i així, hi ha algunes referències creuades interessants entre la pel·lícula i els jocs. Per exemple, a l'Street Fighter III 3rd Strike la Chun-li diu una frase del film, i el dia de l'estrena, el 23 de desembre, és l'aniversari d'en Guile, el protagonista indiscutible, segons les dades que propociona Capcom a les guies dels seus jocs.



Aquí tenim una de les referències, al minut 1.04 del vídeo del Megaman 9 (2008): la reportera és la Chun-li, una feina que també feia a la pel·lícula.

Però per si no n'hi havia hagut prou, enguany ens ha arribat la segona pel·lícula d'imatge real, Street Fighter: The Legend of Chun-li, protagonitzada per la televisiva Kristin Kreuk (Smalville) i amb unes crítiques encara pitjors, encara que sembli mentida.



Amb aquest tràiler es presentava la innegablement espectacular proposta, que en part va fracassar tan clarament per les enormes llicències argumentals que es permetia respecte a la història oficial dels jocs, tant pel que fa a l'aspecte dels personatges com a les seves característiques, la seva història i la relació entre ells. Per favor, que deixin estar la franquícia...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...