Què estàs buscant?

dimarts, 14 de juliol del 2009

Cinema i videojocs: Qui ha enredat en Roger Rabbit?

Segurament no és una de les pel·lícules amb més èxit ni més influència de la història del cinema ni serà mai un clàssic imprescindible, però Qui ha enredat en Roger Rabbit? (1988) barrejava humans amb dibuixos animats, cosa que la feia molt atractiva, i va tenir una versió en videojoc el 1989 per a la Nintendo i la Gameboy i val la pena parlar-ne.

Aquesta és la caràtula de la versió de la Gameboy, que és la primera que vaig conèixer, la que sempre sortia a la secció de trucs de les primeres Hobby Consolas.




Es pot observar que el joc conté elements d'investigació, fidels a la pel·lícula, però que recorden alguns moments de títols com ara The Legend of Zelda: Link's Awakening.




I a la versió de la NES es poden apreciar diferències notables respecte a la proposta portàtil. He de dir que no he tingut el plaer de jugar a cap dels dos, si bé no descarto adquirir el de la Gameboy algun dia, ja que és un dels títols més coneguts del seu catàleg.

Una curiositat poques vegades vista als videojocs, si és que s'ha tornat a veure mai: durant el joc surt un telèfon nord-americà on, si hi trucàvem, ens responia una gravació de la mítica Jessica Rabbit, icona animada del cinema dels 80 i dona del conill detectiu, donant-nos consells per tal d'ajudar-nos a avançar en el joc.

Aquests són els jocs més coneguts basats en la pel·lícula, però n'hi ha més. Abans dels ja comentats, el 1988, hi va haver versions per a ordinador i també microordinadors com ara l'Amiga, el Commodore 64 o l'Atari ST, amb el mateix títol del film, Who framed Roger Rabbit?



S'identifica fàcilment en aquest vídeo que aquesta és la versió del Commodore 64. Però també hi va haver jocs després dels de les consoles de Nintendo. El 1991 sortia Roger Rabbit in Hare Rasing Havoc per a Amiga i PC:



El vídeo és una mica llarg, però és que no se'n troben més. Sigui com sigui tenim el famós conill detectiu blanc en diversos sistemes i jocs diferents, tinguin el mateix títol o no. I no n'he provat cap, però estic convençut que, com era habitual en aquella època, és un bon joc, no com els que es fan ara aprofitant les franquícies de les pel·lícules.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...