Què estàs buscant?

dijous, 31 de desembre del 2009

Accessoris: el Power Glove de la NES

Ara que feia temps que no parlava de cap accessori, tanco el 2009 amb una entrada sobre un aparell del que no en tenia cap constància. I ja m'agrada, perquè quan passa això aprenc jo mateix moltes coses en el procés divulgatiu. Es tracta del Power Glove, el guant poderós de la Nintendo.


Aquest guant futurista amb un aire hortera propi de les pel·lícules futuristes dels vuitanta i la primera part dels noranta és un dels accessoris més curiosos que he conegut en tot el temps que porto fent el bloc. Va sortir al mercat el 1989, un any que representa perfectament el període que comentava, ves per on.  


L'anunci ja és ben vuitanter, no ens enganyem. I si veiem els seus efectes sobre els videojocs és inevitable que pensem en la consola de sobretaula actual de Nintendo. Sí, la Wii i el seu wiimote. Doncs pel que sembla, La Gran N portava anys experimentant en aquest sentit.

No va tenir èxit, altrament seria molt més conegut, perquè malgrat les bones intencions era molt imprecís, però demostrava un cop més, com en els anys anteriors i posteriors, que la companyia tenia moltes ganes d'innovar, tot i que malgrat la seva oficialitat no va ser desenvolupat per Nintendo. El seu funcionament és massa complicat d'entendre per a mi com per transmetre'l, però la cosa és que estava ple de botons i prometia bastant. El que és molar, molava, però... si hi ha imprecisió, no val per a res.

Se'n van fer un parell de jocs, només, que també podien ser jugats amb el comandament normal de la NES, però que amb el Power Glove tenien alguns moviments més. Es tracta del Super Glove Ball i el Bad Street Brawler.


Em sembla que no cal que digui quin dels dos és el d'aquest vídeo. I el següent, per eliminació, és l'altre:


Encara que inicialment el Super Glove Ball pugui semblar, pel seu concepte, menys interessant que el Bad Street Brawler, un cop vist el vídeo queda clar que no és així. Per cert, tots dos van ser desenvolupats per Mattel, que precisament distribuïa l'accessori als Estats Units. Al Japó era d'una companyia anomenada PAX, i com que cap dels dos jocs no es va publicar allà, les vendes de l'aparell se'n van ressentir i l'empresa va plegar.

Hi havia tres jocs més anunciats que havien de tenir característiques lligades al Power Glove, però no van arribar a veure la llum. En general, doncs, l'accessori va quedar com a comandament alternatiu per al vast catàleg de videojocs de la 8 bits de sobretaula de Nintendo, essent per a alguns títols una opció dolenta i per a d'altres... pitjor. Però va tenir una aparició estel·lar a la pel·lícula The Wizard, de finals de 1989:


Però també en sortia una versió especial a la pel·lícula Freddy's Death: The Final Nightmare, de 1991, que era la sisena entrega de la mítica saga:


Un dels pitjors accessoris que hi ha hagut mai, diuen, però en aquesta secció la meva missió és parlar de tots aquells aparells que almenys originalment pretenien millorar l'experiència dels videojugadors, i he de parlar tant dels bons com dels dolents. El que passa és que els dolents no triomfen, s'obliden ràpidament i hi ha d'haver algú que els recuperi. Molt bon any a tothom!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...