Què estàs buscant?

dissabte, 1 de maig del 2010

Petits clàssics: Cool Spot

El d'avui torna a ser un clàssic més aviat mitjà que no pas petit, un títol que com a mínim sona a tothom, encara que sigui de vista. Es tracta del Cool Spot, un simpàtic plataformes protagonitzat pel punt vermell que era la mascota de la beguda 7up (seven up). 


Qui no l'ha vist alguna vegada? En forma de videojoc va veure la llum el 1993 i les ulleres de sol i l'ambient de platja i surf són ben típics de l'època. Aquell any van ser unes quantes, les plataformes que van rebre'n versions: Super Nintendo, Mega Drive, Master System, Game Gear i Amiga, mentre que el 1994 van sortir les de la Gameboy i ordinador. 


Aquesta era la versió de la Mega Drive. Però és l'americana, perquè al principi es veu que l'ampolla que surt és de 7up. Curiosament, com que a Europa la mascota de la marca era en Fido Dido, al Cool Spot no es feia cap referència a 7up i l'ampolla sortia sense etiqueta, com veurem a l'exemple de la Master System:


Ara veurem la de la Super Nintendo:


Com veieu, no presenten gaire diferències, es noten sobretot en la qualitat sonora. (que, per cert, en el cas de la Mega Drive va guanyar un parell de premis en aquest sentit). Per acabar, la versió de l'Amiga:


Però la cosa no va acabar allà, amb aquell petit clàssic, sinó que el 1995 va tenir una seqüela per a la Mega Drive anomenada Spot Goes to Hollywood:


Perspectiva isomètrica, pseudo 3D, i els anys 1996 i 1997 va tenir versions per a Playstation i Saturn, respectivament. Veurem la de la 32 bits de Sega:


Gràficament aportaven certes millores, però el format CD suposa un salt qualitatiu en el so. A més, aquestes versions més potents també tenien més nivells, cosa que sempre és d'agrair. Sóc conscient que ara faré un salt enrere, però volia començar pel Cool Spot perquè era el més conegut, el que passa és que en realitat el personatge ja havia sortit en un joc de 1990 anomenat 7up Spot


Ja es veu que és una cosa completament diferent i si després de veure els altres això us ha tallat el rotllo ho entenc. Un joc de trenca-closques que va sortir en NES (la versió que hem vist), Gameboy, PC, Amiga, Atari ST i Commodore 64.  

Un videojoc (almenys el primer que he comentat, el que jo tinc i conec) i un personatge simpàtics que potser no formen part de cap Top 10, però no us penedireu de jugar-hi alguna partida ni de tenir-lo a la vostra col·lecció.

1 comentari:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...