Què estàs buscant?

dijous, 29 d’abril del 2010

Còmics i videojocs: Love Hina

Avui parlaré dels videojocs de Love Hina, un manga que em va agradar molt i que és obra de Ken Akamatsu, autor de la també conegudíssima Negima!, que personalment trobo lamentable però, coses de la vida, ha superat el doble de l'extensió de l'obra que el va fer famós i que protagonitza l'entrega d'avui de Còmics i Videojocs. 


Publicada a la revista Weekly Shônen Magazine entre 1998 i 2001, i recopilada després en 14 volums, aquesta obra d'humor, guardonada el 2001 amb el prestigiós premi al millor manga shônen concedit per Kodansha, va ser publicada per Glénat en castellà, que actualment està a punt d'acabar-ne la publicació en la llengua de Pompeu Fabra. A més, durant l'any 2000 se'n va fer una sèrie d'animació de 25 episodis, passada també per Televisió de Catalunya, un especial de Nadal, un de primavera i tres especials per a la venda directa en vídeo (OVA) anomenats Love Hina Again.

Per als despistats, Love Hina és la història d'un estudiant molt justet que intenta una cop rere l'altre ingressar a la Tôdai, la universitat més prestigiosa del Japó, en bona part per tal de fer realitat la promesa que li va fer a una nena quan era petit, segons la qual si hi entraven junts serien feliços per sempre. Per tal de concentrar-se en l'estudi s'allotja a l'hostal-balneari de la seva àvia i allà hi coneix unes quantes noies, de diferents edats i estil, totes esbojarrades, que el faran parar boig i donaran alegria a la història. I bé, ara sí, parlem dels videojocs que se li van dedicar:


Aquest és el Love Hina Pocket, de la Gameboy Color, de l'any 2000. No n'he trobat cap vídeo, només captures d'imatges, i aquí en teniu una. Per a la mateixa consola tindríem el 2001 el Love Hina Party:


Ens trobem amb el mateix: només imatges estàtiques. Però bé, ja es veu que són jocs on cal xerrar molt en japonès, de manera que si no som capaços de fer-ho no ens ho passarem gaire bé. Tornem a l'any 2000, perquè van aparèixer dos títols basats en la sèrie per a la Playstation. Un d'ells era el Love Hina: Ai wa kotoba no naka ni, del que tampoc no hi ha cap vídeo:


Però vaja, no deixa de ser el mateix de sempre, un simulador de cites d'aquells que agraden tant als japonesos, en què hem de prendre les decisions adequades en cada moment per tal que la noia no s'enfadi amb nosaltres i poc a poc es vagi deixant conquistar. També tenim el Love Hina 2: Kotoba wa konayuki no yô ni, que novament només us puc ensenyar en foto:


I a sobre de la caràtula, perquè les imatges del joc eren massa petites. Però vaja, a la part de sota ja diu que és el gènere de sempre, i veiem que el va fer Konami, una llegenda en el món dels videojocs. El 2000 també arribaria una entrega per a la Dreamcast (i fet per Sega), el Love Hina: Totsuzen no Engage Happening:



Per fi un vídeo, no és gran cosa però ja tenia ganes de poder ensenyar alguna cosa en moviment. El mateix amb el segon joc per a la Dreamcast, el Love Hina Smile Again, també de Sega i aquest cop de 2001:



Aquest té la sempre molesta veu d'un narrador, però excepcionalment recomano que l'escolteu, si aneu bé d'anglès, perquè explica el joc. De tota manera és el mateix de sempre: molta xerrera. Una aventura de text, vaja. El 2001 també hi hauria la versió de la Gameboy Advance, el Love Hina Advance: Shukufuku no kane wa haru kana:



Aquest té text en anglès, però no sé si és la versió japonesa que té aquesta opció, o una modificació feta pel públic. Ens queda, doncs, l'últim joc que es va fer de Love Hina, el Love Hina Gorgeous: Chiratto Happening!!, i l'únic que va sortir per a la Playstation 2:



També hem de suportar el comentari que hi ha per sobre, però és això o no tenir-ne vídeo... Aquest va ser l'últim joc de Love Hina que va sortir, concretament el 2003, i hem vist que tots són del gènere de l'aventura de text amb influències dels date simulators, i és que tal com és aquest còmic no dóna joc per a gaire més, però com que als japonesos els agrada molt aquest tipus de títol, ja està bé. El cas és que en van sortir uns quants videojocs i per a consoles força diferents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...