Què estàs buscant?

dilluns, 26 de juliol del 2010

Còmics i videojocs: Batman (2a part)

I continuem amb el repàs als videojocs basats en els còmics d'en Batman, que va començar abans d'ahir. Arrencaven els anys 2000 amb el Batman Beyond: Return of the Joker, que vaig comentar fa poc perquè és el pitjor joc d'en Batman que s'ha fet mai, i que no té sentit que torni a comentar. 

2001 seria un any fructífer per a la franquícia, i és que van aparèixer tres títols diferents. Per una banda, i exclusiu de la Gameboy Color, tenim el Batman: Chaos in Gotham:



Amb unes crítiques modestes, es basava en una nova sèrie d'animació, The New Batman Adventures. Després arribaria el Batman: Gotham City Racer, de la Playstation i inspirat en la mateixa sèrie:


D'aquest no n'he pogut trobar cap vídeo que no fos el de la introducció, així que m'he estimat més posar-ne una foto. No n'he trobat, tampoc, cap ressenya seriosa, però pel que sembla es tracta de córrer per circuits inspirats en la ciutat de Gotham i acabar amb els enemics. 

Per acabar amb el 2001, sortiria el Batman: Vengeance, que faria el salt a algunes de les consoles de nova generació, com la Playstation 2, la Gamecube i la Xbox, i també a la Gameboy Advance i ordinador:


Era la versió de PC, de fet ja es nota per la nitidesa dels gràfics, però curiosament és la versió més mal valorada. I passem a 2003, que és quan es va llançar el següent títol, el Batman: Dark Tomorrow, per a Gamecube i Xbox únicament:


Però es veu que és gairebé tan dolent (només el supera per dos punts) com el Batman Beyond: Return of the Joker, perquè té greus problemes a tots els nivells i fa la sensació, diuen, com  de joc no acabat. I ara un d'un gènere curiós: l'educatiu. També el 2003 apareixia, només per a ordinadors, el Batman: Justice Unbalanced, del qual tampoc no he trobat cap vídeo.


Es veu que estava orientat cap al públic infantil i a la solució de problemes d'enginy, molt adequat al personatge, conegut com a millor detectiu del món, però amb un to molt menys fosc del que és habitual als seus còmics. El mateix passava amb el Batman: Toxic Chill, del que sí que he trobat un vídeo:


L'any 2003 encara seria més fructífer que el 2001, i és que amb el següent serien 4, els videojocs d'en Batman. Parlo del Batman: Rise of Sin Tzu, per a la Gameboy Advance, la Gamecube, la Xbox i la Playstation 2:


També va obtenir unes crítiques força discretes, no supera de gaire el 6 en les seves millors versions, la de la Gamecube i la de la Xbox. I a partir de llavors, els títols d'en Batman van començar a aparèixer amb menys freqüència: 2005 va ser l'any de la revaloració de la franquícia gràcies a l'excel·lent Batman Begins, dirigida per Christopher Nolan, i naturalment se'n va fer un videojoc:


La versió de la Xbox, la millor segons la crítica. No és que obtingués una nota gaire alta, la mitjana no arriba al 7 als Estats Units, i a l'estat espanyol els mitjans especialitzats van ser una mica més benèvols amb ell, però tenint en compte que s'acostumen a fer autèntiques porqueries quan es vol versionar una pel·lícula en videojoc, aquest Batman Begins en va sortir prou bé. Va aparèixer, per cert, per a Gameboy Advance, Gamecube, Ps2, Xbox i mòbils.

Tornaríem a viure una època de sequera pel que fa a videojocs d'en Batman fins a l'aparició, el 2008, del peculiar i molt divertit i recomanable Lego Batman:


Al vídeo hi vèiem en Nightwing i en Robin, no hi surt en Batman, perquè aquesta és una de les interessants possibilitats del joc: segons el moment podem arribar a controlar fins i tot els enemics. Un videojoc divertit i ple de moments humorístics però que al mateix temps mostra un gran respecte per la història d'en Batman. Va sortir per a ordinador, Playstation 2 i, per primer cop, per a Nintendo DS, Xbox 360, Wii, Playstation 3 i PSP. 

El següent, per a ordinador, Xbox 360 i Ps3, també el vaig comentar, i es considera no només el millor videojoc d'en Batman, sinó també de superherois en general i, el que és més destacable, el millor videojoc aparegut el 2009: el Batman: Arkham Asylum, que va sortir per a Xbox 360, Ps3 i ordinador i que és una autèntica delícia.

Per acabar, aquest 2010 ens espera encara un títol per a Nintendo DS i Wii, el Batman: The Brave and the Bold, basat en una recent sèrie d'animació, i per al 2011 s'especula amb l'aparició de l'anunciada seqüela del Batman: Arkham Asylum. Queda per al proper dia la tercera i última part d'aquest extens repàs, en què veurem les aparicions d'en Batman en videojocs que no estan protagonitzats exclusivament per ell.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...