Què estàs buscant?

dijous, 29 de juliol del 2010

Còmics i videojocs: Batman (3a part)

Ja em perdonareu, però ahir em vaig descuidar d'escriure la tercera i última entrada sobre els videojocs d'en Batman, però va ser per una bona causa: estava jugant al Batman: Arkham Asylum i sense adonar-me'n van passar més de 6 hores, i després m'havia oblidat completament del bloc. 

Ara, però, ja sóc aquí i avui toca parlar dels videojocs on en Batman apareix però no com a protagonista absolut. Estem parlant sobretot de jocs de la JLA (Justice League America), però també hi ha un parell de casos més. 


De 1995 ens arriba el Justice League Task Force, per a la Mega Drive i la Super Nintendo, que és un joc de lluita 1 contra 1 protagonitzat per una de les formacions més clàssiques de la JLA, que reuneix els millors superherois disponibles per fer front a amenaces que els superarien invidualment i que es va crear el 1960. 


És la versió de la Mega Drive i en Batman el tenim al segon combat. No sé quina de les dues versions és millor, però en tots dos casos es tracta d'un joc de lluita mediocre, suspès per la crítica, amb només 9 personatges, dels quals 3 són enemics i a sobre de poca entitat. 

El 2002 sortia per a la Gameboy Advance el Justice League: Injustice for All, del qual no he trobat cap vídeo i que s'inspirava en la sèrie d'animació. 


La formació és diferent de la de l'anterior joc, però la Trinitat de DC (Superman, Batman i Wonder Woman) es manté. És un beat'em up, en aquest cas, que tampoc no va triomfar gaire, aprovant pels pèls si tenim en compte la mitjana obtinguda en diversos portals de videojocs americans. 

Repetiríem consola el 2003 amb el Justice League Chronicles, que en termes de qualitat sembla que és el pitjor videojoc que s'ha fet mai sobre aquesta franquícia. Potser és per això que no n'hi ha cap vídeo a Youtube, de manera que he de recórrer a una imatge altre cop:


Jo diria que també deu ser un beat'em up, però la informació sobre aquest títol no abunda, precisament.

Però el 2006 finalment arribava un títol de la Lliga de la Justícia que li feia justícia... Que dolent, eh? Ei, que m'ho han posat en safata. Doncs bé, era el Justice League Heroes, que també va arribar aquí. Va sortir per a Xbox, Playstation 2, PSP i Nintendo DS:


Del mateix gènere que l'anterior, aquest cop canviaven els gràfics, naturalment, i el punt de vista. El millor és que, com als clàssics del gènere, hi poden jugar dos jugadors alhora. Per a la Gameboy Advance també va aparèixer, però una mica diferent. Era el Justice League Heroes: The Flash i en Batman només surt en una conversa, però no és un personatge jugable, per tant no té sentit que en parli més estona. 

I ara les excepcions al tema de la JLA: per una banda tenim el Mortal Kombat vs. DC Universe, del que ja vaig parlar tot recomanant-lo, i per l'altra una aparició no llicenciada d'en Batman com a enemic al mític The Revenge of Shinobi de la Mega Drive:


Com heu pogut veure, de fet el protagonista lluita al principi contra un altre personatge emblemàtic, però de Marvel, la competència. No deixa de ser una curiositat. 

Per acabar, el tràiler d'un joc que sortirà molt aviat i que encara no sé com serà, però que només sortirà per a ordinador i Playstation 3, deixant fora la Xbox 360 incomprensiblement. Vegem-ne l'espectacular tràiler, llarg però que val la pena: 


És el DC Universe Online, i es veu que serà un MMORPG, és a dir, un RPG massiu en línia, per tant obliga a jugar d'aquesta manera i em sabrà menys greu no poder-lo tenir. Jo sóc més de jugar sol, a casa i contra la màquina. 

Però per a qui li agradin aquestes coses, és bo saber que fa temps que DC hi està treballant amb molta cura, hi haurà moltíssims personatges i fins i tot un còmic setmanal acompanyarà la sortida del joc, prevista per al novembre. Si aquest últim punt és cert, com a mínim podré seguir la història d'aquesta manera. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...