Què estàs buscant?

dilluns, 17 d’agost del 2009

Recomanació personal: Mortal Kombat vs. DC Universe (Xbox 360, Ps3)

Ara feia molt temps que no recomanava un joc, i també feia massa dies que no escrivia. No us alarmeu, ara escric cada dos dies, i que ahir no hi hagués entrada al bloc respon a causes alienes a la meva voluntat, de manera que fins que no digui el contrari continuarem amb la cadència dia sí, dia no.

El videojoc que vull recomanar avui és el Mortal Kombat vs. DC Universe, un crossover típic dels còmics però que en aquest cas uneix per una banda els personatges més destacats de l'Univers DC (l'editorial que fa la competència a la Marvel) i per l'altra els d'una saga que mai no ha estat al número 1 de les llistes de jocs del seu gènere.



Per la seva banda, els còmics de la DC no havien tingut versions en videojoc gaire afortunades, llevat d'alguns dels títols d'en Batman, i Mortal Kombat, que l'única cosa que li proporcionava algunes vendes era el morbo de veure els famosos fatalities (els cops de gràcia de cruïssima violència), havia entrat en decadència com a saga gairebé des del principi, i és que, com a jocs de lluita, no eren gaire bons.

Per tant, totes dues franquícies necessitaven alguna cosa que els tornés la popularitat, i aquest títol que les barreja va ser acollit amb optimisme. I bé, passada l'expectativa inicial es va considerar que era un joc de lluita interessant, divertit, però poca cosa més.



Jo ja estava preparat per a un joc mediocre, però el volia igualment per la meva afició als còmics de la DC, i me'l vaig demanar per l'aniversari. Me'l van regalar i... em va encantar! D'acord, els moviments no són com els acostumem a veure en títols de lluita superiors com ara el Soul Calibur IV o el Virtua Fighter 5, però... i què? Mortal Kombat vs. DC Universe és dinàmic, els combats són trepidants, hi ha detalls molt bons com les ferides i la roba que es fa malbé, i diverses modalitats de joc, entre les quals una Història que ens explica de manera justificada com és que aquests dos universos tan allunyats han acabat convergint.



Aquí tenim un combat d'en Batman, amb "heroic brutality" inclosa, també, com al vídeo d'abans d'en Superman. I d'aquesta manera enllaço amb el tema dels defectes. A veure, he dit que m'encanta, però també que reconec que dins la lluita 3D hi ha jocs millors, com els esmentats i l'Street Fighter IV, tots disponibles tant a la Xbox 360 com a la Playstation 3. A banda d'això hi ha els defectes propis d'aquest títol, com són un planter relativament curt tenint en compte com en són de vasts aquests móns, una traducció al castellà lamentable (s'han mantingut alguns noms en mexicà i s'han fet barreges com "El Comodín wins") i, el pitjor de tot, la desaparició de la duríssima violència que caraceritzava els Mortal Kombat.

Abans era acceptable que els personatges arrenquessin el cap dels rivals vençuts, els congelessin i esmicolessin, els arrenquessin el cor o els fessin qualsevol de les coses que els podien fer per acabar amb ells, però sembla que quan es tractava de tocar les icones de l'Univers DC l'editorial hi va posar límits, i tenim els fatalities descafeïnats per part dels personatges MK i els heroic brutalities dels superherois, igualment violents però sense punt de comparació amb el que havíem vist fins ara i esperàvem tornar a veure.

A banda d'aquests problemes, continuo dient que és un joc molt recomanable, si som seguidors d'en Batman, en Superman, en Flash, la Wonder Woman i companyia encara més, i aquells que no vulguin gastar-se gaire diners en un videojoc que té aquests punts febles d'entrada no s'han de preocupar, perquè al cap de poc de sortir ja va baixar dràsticament de preu, i parlo de les botigues d'aquí, que a les de fora de l'estat sempre passa i amb tots els títols, però aquí és una cosa difícil de veure. Sigui com sigui es pot aconseguir per molt pocs calers, vint-i-tants euros.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...