Què estàs buscant?

dimecres, 4 d’agost del 2010

Però d'això també hi ha videojocs?: Socks the Cat rocks the Hill

Ara que feia temps que no tocava aquesta secció, sort que m'havia apuntat que volia parlar d'aquest videojoc algun dia. També hauria pogut aparèixer a la de jocs que no van veure la llum, perquè efectivament no va veure la llum. 


Socks the Cat rocks the Hill era el nom d'aquest cartutx que havia de sortir el 1993 per a la Super Nintendo i la Mega Drive. Però qui era en Socks? Doncs el gat de la família Clinton. Era la mascota del que fou President dels Estats Units d'Amèrica de 1992 a 2000 i va esdevenir enormement popular, fins al punt que s'hi feien referències sovint i la seva imatge, acompanyat del President o no, era prou coneguda. I el 1993 era pràcticament el principi de la seva popularitat, la cosa encara aniria més lluny, però ja se n'estava fent un videojoc.


I malauradament no n'hi ha cap vídeo, de manera que he hagut de fer ús d'una captura d'imatge que va circular en el seu moment per la premsa especialitzada. Es pot veure que havia de ser un joc de plataformes protagonitzat pel famós gat, i pel que fa a l'argument es veu que havia d'alertar la Casa Blanca sobre una amenaça nuclear, i les males llengües diuen que és per culpa dels temes que tractava (i de coses com ara que els enemics de final de pantalla fossin expresidents republicans) que al final va ser cancel·lat, tot i que ja estava acabat i a punt de ser enviat als majoristes. 

També ens informa el portal Unseen64, que és d'on trec la informació sobre els jocs que no van veure la llum, que la política de censura de Nintendo de l'època no hauria permès que acabés sortint, i probablement és cert perquè no hauria estat la primera vegada i a més ja s'havia queixat sobre aquest títol, però què hauria passat amb la versió de la Mega Drive? No ho sabrem mai. Oficialment, però, la cancel·lació va coincidir amb el tancament de la divisió americana de Kaneko, la companyia que havia fet el videojoc. L'excusa perfecta. Al final, doncs, la política és un tema tabú als videojocs, encara que siguis un gat. Per cert, en Socks va ser sacrificat el 2009 a causa d'un càncer de mandíbula quan estava a punt de fer 20 anys, segons els càlculs, ja que els Clinton se'l van trobar el 1991 i no era precisament acabat de néixer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...