Què estàs buscant?

dissabte, 9 d’octubre del 2010

Sèries i videojocs: Els Picapedra

El dia 30 de setembre, fa tot just 9 dies, se celebraven els 50 anys de la primera emissió d'uns dibuixos animats mítics, coneguts per diverses generacions, i que responen al nom de Els Picapedra (originalment The Flintstones). Una sèrie d'aquesta importància a la història de la televisió havia de tenir, per força, videojocs, que són els que repassaré avui. 


El primer va aparèixer entre 1987 i 1988 per a diversos sistemes: ZX Spectrum, Commodore 64, MSX, Amiga, Amstrad CPC i Atari ST, i el 1990 per a la Master System. El següent vídeo és de la versió de l'Amiga: 



De les altres versions no n'he trobat cap vídeo, però sí que n'hi ha un de la pantalla de títol de l'Spectrum, que seria l'altre extrem tecnològicament parlant:



Si voleu veure el de la Master System, apagueu els altaveus per tal de no sentir el pesat que comenta el vídeo, que per cert és més que evident, per com comença, que és fet amb l'emulador:



El mateix passa amb el vídeo del The Flintstones: Dino Lost in Bedrock, de 1991 i per a MS-DOS, però en aquest cas es fa més fàcil de suportar, malgrat que és en un idioma que probablement és el txec:



El mateix any en va sortir un que ja és més conegut (i que jo tinc). Es tracta del The Flintstones: The Rescue of Dino & Hoppy, de Taito, un entranyable plataformes que, de pas, té elements de crossover entre Els Picapedra i una altra sèrie de la Hanna-Barbera, Els Jetson:



El 1992 la franquícia debutava a la Gameboy, novament gràcies a Taito, amb el The Flintstones: King Rock Treasure Island



La mateixa companyia en trauria un altre, de títol The Flintstones, per a la Mega Drive el 1993, que també tinc, i he de dir que és un plataformes molt entretingut, però excessivament curt:



Ah... quina nostàlgia... aquell so característic de la 16 bits de Sega... Bé, de 1993 també és el The Flintstones: Memory Match, que és d'emparellaments i que només va sortir en recreatives.


L'any següent seria prolífic, començant pel fet que la família prehistòrica més estimada de la televisió repetia a la NES amb el The Flintstones: The surprise at Dinosaur Peak!:



No ens movem de 1994, perquè també tenim el Flintstones & Jetsons: Timewarp, del que només he trobat la caràtula, i que era una típica aventura interactiva de la CD-i:


Continuem amb el debut de la sèrie a la Super Nintendo, amb The Flintstones: The Treasure of Sierra Madrock:



Aquest joc suposava el sostre tecnològic dels Picapedra al món dels videojocs fins el moment. Entre desembre de 1994 i principis de 1995, com que es va fer la primera pel·lícula d'imatge real basada en "els teus amics d'abans", com deia la cançó d'entrada en català, lògicament hi va haver videojocs que bevien de la renovada febre per la sèrie que va provocar el film. Va sortir, doncs, el The Flintstones: The Movie, per a la Gameboy, la Super Nintendo i la Mega Drive (tot i que en aquest últim cas era un joc exclusiu del sistema en línia Sega Channel):


Després d'allò hi va haver una aturada de cinc anys, perquè no hi va tornar a haver videojocs dels Picapedra fins el 2000, en què arribaria el The Flintstones: Bedrock Bowling, per a PC i Playstation:


Sí, és una captura del joc de la Playstation emulat en una PSP, però no n'hi havia cap més vídeo. No va triomfar gaire, però, aquest títol. El 2000 també s'estrenaven a la Gameboy Color, amb el The Flintstones: Burger Time in Bedrock, que era un clon del clàssic BurgerTime:

 
Que l'he pujat jo, per cert. El 2001 seria la Gameboy Advance la que s'uniria a la festa, amb el The Flintstones: Big Trouble in Bedrock, del que també he hagut de pujar jo el vídeo perquè no n'hi havia cap:



Bé, el 2002 hi hauria un altre debut, només europeu, aquest cop a la Playstation 2 i a la Gamecube, amb el The Flintstones: Viva Rock Vegas, basat en la segona pel·lícula d'imatge real, de 2000. Hi ha una curiositat al respecte. Resulta que va sortir per a Ps2 i Gamecube, i en Dreamcast també es va fer però no es va arribar a publicar. Precisament d'aquesta última versió, no nascuda, és l'únic vídeo que he trobat (que ja podria haver anat a la secció Jocs que no van veure la llum, però bé):


Si el podem veure és perquè es van arribar a distribuir algunes còpies per a premsa, les anomenades white label. Me'n queden dos per comentar: el primer és de 2003 i es diu The Flintstones: Grocery Hunt, i com que és per a mòbils només disposo d'una captura de pantalla:


El que ja no és tan normal és que de l'últim videojoc dels Picapedra que va sortir, el The Flintstones: Bedrock Racing, de 2007, exclusiu dels Estats Units i per a la Playstation 2, tampoc no hi hagi cap vídeo penjat, de manera que ens hem de tornar a conformar amb una captura:


No sé si era gaire bo, però per la captura es pot deduir que estava dissenyat amb la tècnica del cel shading, una molt bona idea quan es tracta de fer un videojoc sobre uns dibuixos animats, no només japonesos. I bé, això ha estat tot, perquè des de fa tres anys no se sap res d'una possible tornada dels Picapedra al món de les consoles. Això ha estat el meu particular homenatge a la mítica sèrie, en totes les seves versions i amb tots els seus productes derivats, entre els quals els mateixos videojocs.





1 comentari:

  1. Jo vaig jugar a un de la GameBoy que el vaig llogar a la botiga on acostumava a llogar-los jejeje però hi havia una pantalla força difícil i no me'l vaig poder passar! v_v

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...