Què estàs buscant?

dimarts, 16 de novembre del 2010

Cinema i videojocs: La Màscara

He estat dubtant si l'entrada d'avui havia de pertànyer a la secció de Cinema i videojocs o a Còmics i videojocs, perquè La Màscara té el seu origen en el món del còmic, però certament és coneguda sobretot per l'exitosa adaptació cinematogràfica de 1994 que va catapultar en Jim Carrey a la fama, de manera que em decanto per aquesta secció. I què coi, feia temps que no la tocava. 


A la pel·lícula es feia ús de tècniques d'animació per ordinador per tal de crear els efectes especials que requeria una correcta reproducció dels efectes de la màscara, i juntament amb el tipus d'història tirant a superheroica convidava a almenys una conversió en videojoc. La va tenir, el 1995 (1996 al Japó), però només per a la Super Nintendo. 


Un plataformes de velocitat gairebé frenètica i amb tocs d'humor. També s'hi poden trobar els moviments "especials" que el personatge de l'Stanley Ipkiss feia al llargmetratge, en una adaptació força bona tenint en compte que tradicionalment s'insisteix en fer videojocs de pel·lícules, amb escàs èxit de crítica, que no comercial, ja que hi ha una bona part del públic que es compra els jocs basant-se en el títol, sense llegir-ne cap ressenya.

I això és tot pel que fa a The Mask, perquè se'n va cancel·lar la versió de la Gameboy Color. Per acabar, afegiré que el 2005 es va fer una seqüela del film, anomenada Son of the Mask i considerada una de les pitjors pel·lícules de la dècada (va recollir una pila d'anti-premis Raspberry i tot). D'aquell despropòsit hi va haver versió en videojoc, però només per a mòbils. Curiosament, era un plataformes que va obtenir una acollida moderadament bona.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...