Què estàs buscant?

dijous, 4 de novembre del 2010

On són els videojocs d'en Wally?

Amb aquest títol humorístic vull parlar dels videojocs dedicats al mític personatge d'en Wally, aquell que protagonitzava una sèrie de llibres d'il·lustracions on se'ns desafiava a trobar-lo, no només a ell, sinó també a una sèrie de personatges i situacions d'allò més divertides.


Recordeu aquells llibres d'en Wally, creats per en Martin Handford? Doncs era una sèrie sota el títol genèric On és Wally?, que va començar a editar-se el 1987 i alguns dels títols de la qual es van editar en català. I també se'n van fer videojocs. 

El primer d'ells va ser el Where's Waldo? (així es deia als Estats Units el personatge, d'origen britànic), per a la NES, de 1991:


Aquest cartutx exclusiu del mercat nord-americà és una mica estrany, aquest sistema de joc, i potser una mica massa obsolet per a la Nintendo, més adequat per a un microordinador de la gamma més baixa. Vaja, és la meva impressió. Però pel que veig també va obtenir molt males crítiques. 

El 1992 va sortir el The Great Waldo Search, també als Estats Units, i per a la NES, la Super Nintendo i la Mega Drive. No era gaire millor, però m'imagino que la franquícia estava molt de moda i s'havia d'explotar:


Encara s'havia d'esprémer una mica més, perquè arribarien dos jocs per a PC. Un d'ells, de 1995, és el Where's Waldo at the Circus:


Perdoneu per la sorpreseta del final, però era l'únic vídeo més o menys vàlid d'aquest joc. Tots porten aquesta mena de "regalet", però el que he triat jo era el més discret. El 1996 sortia el Where's Waldo? Exploring Geography, del que només he trobat imatges estàtiques.


Potser sí que són videojocs més adequats per a PC i un sistema de cursor i ratolí, certament. No tornaríem a veure aquest curiós personatge de la samarreta de ratlles, el barret de llana i les ulleres en un videojoc fins el 2009, per a PC, Mac, Nintendo DS, Wii, Blackberry i iPhone.


Es diu Where's Waldo? The Fantastic Journey, i tenint en compte les plataformes per a les quals va sortir trobo que és tot un encert, per allò que dèiem del sistema de joc. No el veig en una Xbox 360 ni una Ps3, per exemple. No va ser aclamat per la crítica, però almenys no el va suspendre, que tenint en compte la història d'aquest personatge en versió videojoc ja és molt. 

I amb això acaba el repàs dels jocs protagonitzats per en Wally, que en tots els casos han estat exclusius del mercat dels Estats Units. Suposo que allà els llibres van tenir més èxit que no pas a la seva terra, Europa. Aquesta és la resposta a la pregunta del títol de l'article, doncs. Són a Amèrica.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...