Sembla que la celebració del 25è aniversari de la Master System en aquest bloc encara no ha acabat, perquè avui parlaré d'un dels pitjors títols del catàleg de la mítica consola. Es tracta d'un producte basat en una sèrie de televisió, que només va sortir per a la Master System i al mercat dels Estats Units i el canadenc.
Era l'Alf, basat en la sèrie del mateix nom. Us en recordeu, del simpàtic extraterrestre que venia de Melmac i que ens queia tan bé malgrat que era lleig com ell sol? Amb una sèrie de 102 capítols, emesos originalment entre 1986 i 1990, uns dibuixos animats de 26 episodis, un còmic publicat per la Marvel i que va arribar a les 50 entregues sense comptar els 12 especials, una pel·lícula d'imatge real de 1996 i fins i tot un talk show el 2004 que només va durar 7 entregues, com podia ser que no se'n fes cap videojoc? Doncs no, això no va passar. Sí que n'hi havia, tot i que molt pocs.
Un era el protagonista d'avui, de 1989, que va ser un autèntic desastre. No cal ser gaire expert en la Master System per adonar-se que el so (amb una música repetitiva i cap efecte de so) i els gràfics, tal com destaca la crítica, no són dignes de la consola, sinó més aviat d'alguns dels microordinadors menys avançats dels vuitanta. A més, era difícil de controlar i, en general, es notava que hi havia hagut molt poc pressupost per dur-lo a terme. Una vergonya per a una sèrie tan mítica.
Però no va ser l'únic joc de l'Alf, i tampoc l'únic dolent. També tenim l'Alf First Adventure, d'entre 1987 i 1988, per a PC, Apple II, Atari ST i Commodore 64.
No he trobat referències de quina és aquesta versió, però em penso que és la de MS-DOS. Com podeu veure, tampoc no és cap meravella, i de so va encara pitjor. Més endavant, el 1993, sortirien l'Alf's U.S. Geography i l'Alf's Thinking Skills, que eren jocs educatius per a PC i dels quals no he trobat imatges en moviment, però sí una captura del segon.
En resum, un pas molt discret i mediocre pel món dels videojocs per part d'una franquícia que certament s'hauria pogut aprofitar millor. No s'hauria de permetre que sortissin jocs dolents i fets amb presses i menys encara quan estan basats en un producte estimat per la gent.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada