Què estàs buscant?

diumenge, 31 d’octubre del 2010

Còmics i videojocs: Marmalade Boy

Aprofitant que avui he aconseguit la dedicatòria de la Wataru Yoshizumi al primer volum de Marmalade Boy, i que estem en ple XVI Saló del Manga de L'Hospitalet, que és on he aconseguit l'autògraf, és una ocasió perfecta per parlar dels videojocs basats en l'obra més coneguda d'aquesta autora tan estimada i venerada a casa nostra. 


Publicat entre 1992 i 1995 a la revista Ribon i després recopilat en 8 volums, aquest shôjo o manga per a noies narra la història d'una noia que d'un dia per l'altre veu com els seus pares es divorcien i intercanvien parelles amb un altre matrimoni, i totes dues famílies passen a viure juntes. Naturalment, l'altre matrimoni també té un fill i... la història d'amor està servida. Amb aquesta premissa tan irreal com divertida, Marmalade Boy va significar el renaixement del mercat del manga a l'estat espanyol, en un moment en què només hi havia hagut tres salons (l'obra es va editar coincidint amb la celebració del quart, ja fa dotze anys) i la cosa s'estava desinflant força. A partir de llavors la bombolla es va començar a inflar de mala manera, i com que sovint s'oblida qui n'és el responsable, ho reivindico cada cop que en tinc ocasió. 

Doncs bé, el seu èxit va ser enorme, se'n va fer una sèrie de 76 episodis, una pel·lícula de 30 minuts, 10 novel·les, marxandatge de tota mena i... dos videojocs, de Bandai, que per això en parlem aquí i no a Cementiri de Pneumàtics


El 1995 va sortir per a la Gameboy, i era del gènere tan popular al Japó dels simuladors de cites. Si no sabeu una mica de japonès, val més que no penseu a jugar-hi, perquè cal estar llegint i prenent decisions tota l'estona. El mateix passa amb el de la Super Nintendo, que va aparèixer uns mesos després:


Com es pot veure, bàsicament és el mateix però amb gràfics de consola de 16 bits. És una llàstima que no se'n fessin més, de videojocs que aprofitessin la sèrie, però també és cert que si tots havien de ser d'aquest gènere no hi hauria hagut gaire diversitat i, per tant, haurien estat redundants. 

D'aquesta manera 3 Botons i START ha volgut sumar-se a la celebració del XVI Saló del Manga, en el qual, a més, hi havia la presència de l'autora del còmic que va originar el videojoc del qual hem parlat, així que tanquem un cercle. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...