Què estàs buscant?

divendres, 29 d’octubre del 2010

Jocs que no van veure la llum: Sonic's Edusoft (Master System)

I avui, que volia parlar d'un joc que no va veure mai la llum, he pensat que estaria bé continuar amb l'homenatge a la Master System pel seu 25è aniversari, de manera que el títol no publicat del que parlaré avui és, naturalment, un que havia de sortir per a la Master. 


La història del Sonic's Edusoft, que havia de sortir el 1991, és ben curiosa. No era un producte de Sega. No era oficial, vaja, i per això no va veure la llum, però tot i que el seu creador, Tiertex, el tenia acabat abans que aparegués el Sonic 2, no se'n va saber res fins el 2006. Aquell any, es va descobrir perquè un dels programadors en va fer una pàgina a la Wikipedia, però va ser eliminada. El mateix programador va donar més detalls del joc en un fòrum l'any següent, i finalment el 2008 es va fer pública l'esperada ROM jugable


Doncs a mi em sembla una llàstima que Sega no llicenciés el joc ni el recolzés, perquè encara que fes servir sense permís (i de vegades simplement per fer bonic) personatges propietat de la companyia, un joc educatiu orientat als més petits sempre és una bona iniciativa. Ara, desconec si senzillament els de Tiertex el van fer sense provar de demanar permís, però sigui com sigui hauria estat bé una llicència oficial.

Pel que fa al joc en si, està format per diversos nivells amb reptes matemàtics i lingüístics molt simples, i també minijocs que ens permeten agafar en Sonic i fer-lo saltar i córrer, encara que no estem davant d'un autèntic plataformes, ni tan sols en els minijocs. A més, sembla que té algun error de programació, probablement perquè acabat del tot no estava.

I això és tot per avui. M'ha fet il·lusió descobrir, tot buscant algun joc no llançat per a la secció, un títol d'en Sonic (malgrat que no oficial) que no coneixia. Cada dia s'aprèn almenys una cosa nova. Bon cap de setmana!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...