Què estàs buscant?

dilluns, 8 de novembre del 2010

Videojocs i animació: Tenkû no shiro Lapyuta... entre cometes

Avui faré una mica de trampa, en dos sentits. Per una banda, repeteixo secció just després de l'última entrega, cosa que no faig mai, però l'ocasió s'ho mereix. Per l'altra, se suposa que parlo d'un videojoc basat en una pel·lícula d'animació, aprofitant que ahir vaig veure Tenkû no shiro Lapyuta (El castell al cel) i que avui mateix l'he comentat a Cementiri de Pneumàtics (aquesta és la raó de la primera trampa), però en realitat no és ben bé així. 


M'explico: el que a Europa es coneix com a Steel of Empire, als Estats Units Steel Empire i al Japó Kôtetsu Teikoku és un shoot'em up que s'havia de basar en la pel·lícula d'animació de l'Studio Ghibli, però el projecte es va transformar molt i al final només en va quedar l'ambientació steampunk (subgènere de la ciència-ficció en què la tecnologia, força avançada, és impulsada pel vapor, i que sovint està ambientada en uns alternatius últims anys del segle XIX). 


Aquest n'és el resultat, de 1992, per a la Mega Drive. Un interessant joc de naus amb un aspecte  poc habitual, però que pel que fa a l'argument no té absolutament res a veure amb el film de 1986. Ara, alguna cosa bona devia tenir, perquè se'n va fer un port.


Sortia per a la Gameboy Advance el 2004, amb les millores lògiques en una consola tecnològicament superior. Totes dues versions sembla que van agradar força, però per la raó que sigui no han passat a la història com a clàssics, ni grans ni petits, dels catàlegs de les seves respectives plataformes. 

Pel que fa a la semblança amb la pel·lícula, només la trobem en l'estil del disseny dels aparells. Desconec la raó per la qual el projecte es va desvincular del producte original, però malgrat que fer-hi aparèixer personatges i situacions de la cinta i després reduir-ho tot als combats de naus hauria estat de tota manera poc fidel respecte al film, segur que hauria tingut més fama i tirada comercial si la gent hagués pogut identificar-lo amb l'obra d'en Miyazaki. Això sí, és un videojoc que té bona pinta i que tindré en compte de cara a futures adquisicions. 



1 comentari:

  1. Steel Empire és un grandíssim joc, et recomano la versió de GBA que és millor, tota una joia per descobrir pero que poder et costarà trobar a aquestes alçades.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...