Què estàs buscant?

dilluns, 7 de març del 2011

L'últim joc de la Playstation

Sabeu quin va ser l'últim joc llançat oficialment per a la Playstation? Normalment separo la resposta a aquesta pregunta per mercats (japonès, nord-americà i europeu), i avui també ho faré, però en el cas d'aquesta consola hi ha una coincidència entre americans i europeus. Primer de tot, però, i encara que sembli mentida, es van deixar de llançar jocs al mercat japonès. Era el mes de maig de 2004 quan sortia aquest RPG tàctic:



Es deia Black/Matrix 00 i formava part d'una saga que havia començat el 1998 amb el Black/Matrix de la Saturn, posteriorment (i amb contingut addicional) per a la Dreamcast (1999) i la Playstation (2000). El 2002 en va sortir una seqüela, el Black/Matrix II, però només per a la Playstation 2, i el mateix any apareixia aquest 00, argumentalment situat molt abans del primer. Era un joc de la Gameboy Advance que després es convertiria a PSX (per això el salt de 2002 a 2004). Com he dit, als Estats Units i a Europa l'últim títol de la primera consola de Sony va ser el mateix:


Sí, el FIFA 2005, que també va sortir per a la PSX tot i que ja feia força temps que hi havia la Ps2 i començava la PSP. No va obtenir gaire bona acollida, de fet tota la franquícia s'estava enfonsant poc a poc, a mesura que s'enlairava la competència (els Pro Evolution Soccer), però queda per a la història com el darrer títol d'una de les plataformes més importants de la història dels videojocs. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...