Què estàs buscant?

diumenge, 8 de maig del 2011

Els Simpson i els videojocs (que no videojocs dels Simpson)

El títol de l'entrada d'avui és necessàriament llarg i lleig, però és que cal deixar ben clar des del principi que no serà sobre els videojocs que s'han fet dels Simpson. Això està massa suat, i ho faré un altre dia. Avui el que vull és compartir amb vosaltres referències a videojocs que he trobat a la sèrie de dibuixos animats més llarga de la història dels Estats Units, algunes per casualitat i d'altres fent recerca. Vegem-ne ja la primera:


Aquesta escena correspon al capítol 3x12 i és una claríssima referència a Ms. Pac-man. Al 7x11 tindríem unes quantes referències juntes que no necessiten presentació:


Saltem unes quantes temporades i anem al 14x09, amb un gag que és un plaer per a qualsevol videojugador clàssic, acompanyat d'una música que identifica perfectament la versió que molts consideren com la millor que hi ha d'aquest joc. 


Aquest tall ha estat en anglès per una simple raó: el vídeo que hi ha disponible de la versió doblada al castellà és d'una qualitat lamentable. Avancem gairebé 2 temporades perquè al capítol 16x08 trobaríem no una, sinó dues referències:


Sí, al principi ens pensem que és una referència a en Super Mario, i ho és, però sobretot a Donkey Kong, que com sabem és el joc on va debutar el lampista italoamericà. Una mica més endavant en el mateix episodi hi trobem això:


I ara una de la pel·lícula, de 2007, que és una referència a una conegudíssima saga de jocs del gènere sandbox lleugerament camuflada, no només en el nom, sinó en la plataforma que es fa servir. Per tant entraria al grup de les paròdies. 


A la temporada 20, que estic a punt d'acabar de veure, hi he trobat dues referències. La primera és del capítol 20x13 i és aquesta:


És difícil que no l'hagueu agafat, però per si de cas... és una referència a la saga del professor Layton, de la Nintendo DS (i aviat també 3DS). Al capítol següent, el 20x14, la referència és molt més antiga. A un joc que, de fet, només conec de nom:


Es tracta del Q*bert, un arcade de 1982 del que tenia pensat parlar aquí al bloc un dia, i casualment el trobava referenciat fa poc en aquest capítol d'Els Simpson. A l'episodi 20x19 tenim en Homer jugant al que diuen que és el Halo 2 (un dels dos primers Halo és segur, però no domino prou com per saber quin és el parodiat) en una Xbox.


Ja a la temporada 21, al capítol 8, tenim una referència simpàtica a uns germans molt especials, i és que la història va del desig de tenir un germà petit d'en Bart:


Acabaré amb una convidada especial que tampoc no necessita presentació i que apareix al capítol 21x11, que encara no he vist i que està en anglès perquè la temporada 21, llevat de dos o tres capítols saltejats, no ha estat doblada encara al castellà ibèric:


La cosa va més enllà del simple cameo o gag i agafa certa importància en la trama d'aquest episodi que suposo que veuré aviat. Va, una més: en aquest cas trobada en algun número de Simpson Comics que no he identificat:


És, evidentment, una referència al clàssic dels FPS Doom. Doncs bé, amb això acabaríem. No cal dir que és probable que hi hagi altres referències a videojocs en alguns dels més de 400 episodis que té la sèrie, i dins els còmics també. A Futurama també n'hi deu haver. Segur que se m'han escapat algunes, però si en torno a trobar no dubteu que les aniré posant, com ja vaig fer una vegada a Cementiri de Pneumàtics en aquesta entrada.



3 comentaris:

  1. Els simpsons fins i tot hi ha un capítol que es fa una petita referència al mític joc-llegenda Polybius

    http://4.bp.blogspot.com/_pU6sBOfn82E/SluksosEx0I/AAAAAAAAAFQ/D15cYg2VcoI/s400/PolybiusSimpsons3x18.jpg

    ResponElimina
  2. Sí, sí, de fet en vaig parlar aquí al bloc, d'aquest joc i de la referència Simpsoniana. Gràcies de totes maneres. A veure si les trobem totes!

    ResponElimina
  3. Hey! ho he intentat soluciona, si estas conectat, ves al meu bloc i ens fiquem en contacte per explicarte com es fa ;)

    Adeu!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...