Què estàs buscant?

diumenge, 31 de juliol del 2011

Cinema i videojocs: The Chronicles of Riddick

He parlat, fins ara, de molts videojocs basats en pel·lícules o franquícies cinematogràfiques, i gairebé sempre hem vist que històricament els jocs que neixen del cinema són entre dolents i mediocres, i en els millors casos estan bé i prou. "Bé" de "més que aprovat però menys que notable". De vegades, però, hi ha excepcions, com la que veurem avui amb el títol basat en les cròniques de Riddick, una saga de ciència-ficció ambientada al segle XXVIII i protagonitzada per en Vin Diesel, que a banda de les pel·lícules Pitch Black (2000) i The Chronicles of Riddick (2004) també ha tingut una pel·lícula i diversos curts animats. 



The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay va sortir també el 2004 per a Xbox i posteriorment PC (i mireu quins gràfics que té la versió de la Xbox que hem vist al vídeo, superiors al que podia aconseguir la Playstation 2, en principi de la mateixa generació que la consola de Microsoft, i que va veure cancel·lada la versió que se n'estava fent), i se situa cronològicament abans dels esdeveniments de Pitch Black. És un FPS amb moments d'acció en tercera persona i d'infiltració i compta amb la veu del mateix Vin Diesel, que es va implicar profundament en el projecte.

Les crítiques que va rebre van ser boníssimes, es considera de fet un dels imprescindibles del catàleg de la Xbox, i és que quan es vol es poden fer les coses bé. No es tracta de fer un joc que segueixi els esdeveniments d'un film i que, per tant, no sorprengui argumentalment, sinó de buscar la manera d'aprofitar aquell univers però aportant coses noves, i en aquest cas es fa bé i amb cura, sense pressa.


El 2009 va veure la llum aquest The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena, que era un remake del joc original per a PC, Xbox 360 i Playstation 3. I en aquest cas també es van saber fer bé les coses, perquè no era una millora dels gràfics i prou, sinó que també incloïa noves modalitats de joc, una millora de la intel·ligència artificial dels enemics, un capítol extra de la modalitat d'un jugador i l'opció multijugador que a la primera entrega no s'havia volgut incloure. Les crítiques també van ser molt positives, tot i que un xic per sota de les del primer videojoc, però es demostrava altra vegada que Starbreeze Studios i Tigon Studios (aquesta última fundada pel mateix Vin Diesel) s'hi havien deixat la pell.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...